Nasıl bir hale geldik?

Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Artık haberlere bakmak istemiyorum. Tahammül edemiyorum. Sizlerin de bu konu hakkında neler düşündüğünüzü merak ediyorum.

Her gün kadınlar vahşice öldürülüyor. Her gün taciz/tecavüz haberleri çıkıyor. Hemen hemen her gün şehit veriyoruz. Öyle bir hale geldik ki 'nerede şehit olmuş, kimmiş, oğlu/kızı var mıymış, nereliymiş, geride kimleri bırakmış' diyeceğimize 'kaç kişi' diyoruz.

Bir şeyler yapmak istiyorum, insanların bilinçlenmesini istiyorum, duyarlı ve saygılı olmasını istiyorum. Çok şey mi istiyorum?

Önceden yani küçükken televizyonda şehit haberi gördüğümde içimde tarif edemediğim bir hüzün oluyordu. Akşam yatağımda tavana bakarken düşünüyordum. Ailesine ne olacak, şehidi defnettikten sonra ailesi ne yapacak, hüzünlenecek mi gurur mu duyacak diye. Artık bunları düşünmüyorum. Çünkü pek bir şey hissetmiyorum. Çünkü olağan bir şeymiş gibime geliyor.

Nasıl bir hale geldik?

Sosyal platformlarda bazı konularda bir şey yazmak istemiyorum. Çünkü yanlış anlaşılmaktan korkuyorum. İnsanlar sosyal medyada hep birilerinin yanlışını arıyor, hep bir şeyden ötürü eleştiriyor. Eleştiri benim için kabul edilebilir bir şey ancak öyle şeyler yazıyorlar ki bazen onların insanlığını sorguluyorum.

Türkiye'ye hoş geldin kardeşim burada adalet diye bir şey yok benim babam Dmo'da memur 3.000 TL kadar maaş alıyor ancak havaalanındaki bir memur ise ayda 5.000 TL alıyor hani adalet Türkiye'de adalet diye bir şey yok onu söyleyeyim. Kadın cinayetleri hayvan zulmü gibi şeylere 20 yıl hapis veriyorlar buna adalet mi denir.

20 sene hapis yiyenler(katiller, tecavüzcüler, hızsızlar) bir süre sonra iyi hal indirimi alıyor veya af çıkıyor. Gidişat iyi değil, sonumuz hayır olsun.

Eğitim çok önemli. Caydırıcı cezalarla bu iş çözülebilir tabii ki ama bu sefer aile yapısı bozulur ki artık aile yapısı diye bir şey kalmadı. Kanunlar caydırıcı aslında ama uygulayan yok anladığım kadarıyla. Acilen bir şeyler yapılması gerek. 2020 yılında hala bu kafada insanlarımız var. Nasıl bu kadar vicdandan ve merhametten yoksun olabiliyorlar aklım almıyor. Adaleti twitter arar oldu.

Turkiye'ye ne olduysa su son 10 yilda oldu. Kimse kimseye tahammul edemiyor artik. Sokakta birine yardim etmek istersin mesela belki de bir oyunun icindeyim diye dusunuyorsun, yardim ederken belki de biri gelip arkadan cuzdani alacak diye. Belki de bir ben boyle dusunuyorum bilmiyorum. Guven denen bir sey kalmadi zaten. Cinayetlere gelecek olursak alistik alistirdilar. Cezalar zaten cok gulunc. Oldururum yatar cikarim kafa bu.

Yolda yürürken küçük bir çocuğa bile gülümsemekten çekinir hale geldim. Ebeveyni yanlış anlamasın diye.

Orta doğu, orta doğu ve yine orta doğu. Bu coğrafyada yaşamanın bedeli bu. Cumhuriyetin ilk zamanlarında bu etki daha az kendini gösteriyordu ama artık arşa çıktı. Kendimizi vahabilere benzettik. Kültürümüzü yok ettik. Araplaştırıldık, din adı altında cahilleştirildik. Siyasal islam yüzünden ülkede bilim denilen şey yok oldu gitti. İnsanın bir değeri kalmadı. Bir insan öldüğünde bakın insan diyorum kadın veya erkek değil, ilk sorduğumuz şey ''hangi partiyi tutuyormuş?'' oldu, öldüğü zaman ''üstünde hangi kıyafet varmış?'' oldu, ''açık giyinmeseymiş o zaman.'' oldu. Sorun kanunlarda değil, sorun kanunların uygulanmaması. Sorun insanların kafasında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…