Nasıl daha iyi futbol oynayabilirim?

Vyncent

Yoctopat
Daha fazla  
Hepinizi merhaba cümleten Selamünaleyküm. Benim sorum aynı başlıkta gördüğünüz gibi. Nasıl profesyonel futbolcu olabilirim? Nasıl futbolda kendimi geliştirebilirim? Futbolu nasıl daha iyi oynayabilirim? Aslında bundan 2 sene önce bir kulüpte amatör lisans çıkardım fakat hiç lige çıkmadım. Şimdi ise amacım tekrar futbola bir kulüpte başlayıp daha sonra hangisi daha hayırlısıysa o kulüpte lige çıkmak ve sonra aslında 1 senedir hayalini durmadan kurduğum 1 sene olduğuna bakmayın gerçekten en büyük hayalim olan profesyonel futbolcu olma hayalini gerçekleştirmek.

Şimdi ise size biraz kendimden bahsedeyim bu konuda her şeyi bütün konuları ele alarak harekete geçmek istiyorum. Çünkü artık yaşımın geçtiğini düşünüyorum. Şu an 14 yaşındayım, 1.88 boyunda 81 kilo birisiyim. Futbolu stoper, sol bek ve sağ bek mevkilerinde oynadım. Ayak olarak sol, el olarak sağ olduğum için yani futbolu sol ayağımla oynadığım için sol bek ve stoper mevkileri bana daha rahat geldi. Ama sağ bekte oynayabilirim. Hayatım boyunca 2 kez kulübe gittim ve ikisinde de ciddi derecede iyi olamadım. İlk kulübümde direk lisans çıkardılar fakat ben artık onu unutmak istiyorum. Çünkü oranın ortamı nedense hiç hoşuma gitmemişti. Ben takım gibi bir takımda oynamayı çok isterim ve hep hayalini kurarım. İnşallah gerçekleşir fakat kötü bir kulüpte olsa gelişmem için gitmek zorunda olduğumu biliyorum. Bu arada o takımımdaki lisansı almak istiyorum. Üzerinden 2 sene geçti neredeyse 3 olacak alabilir miyim? Neyse konumuza dönersek kendim kısaca buyum. Adım ve soyadımdan pek bahsetmek istemiyorum. Bu arada ayrı ayrı anlatacağım tüm sorularımı.

Sizden isteğim ise üstteki soruların cevapları gibi. Antrenman önerileri, krampon önerileri, kilo ve boy konusunda öneriler, gitmemi önerdiğiniz varsa kulüpler. Ve en önemlisi nasıl yeni bir kulübe alışacağım ve o kulüpte veya herhangi bir kulüpte ligde olsun, antrenmanda olsun nasıl sakin kalacağım? Ben çok stresli birisiyim. Bazen sokakta bile tanımadığım insanlar ile futbol oynarken kalbim sıkışıyor sanki nefes alamıyorum, elim ayağım dolanıyor bunu nasıl çözeceğim? Bu arada İstanbul, Bağcılar'da yaşıyorum. Ortamım pek güzel değil. Sebebini zaten bilirsiniz. Yaşadığım yer çok pis. Neyse tekrar konumuza dönelim. Sizden tek ricam sorularıma birer cevap ve motive. Gerçekten hayalim. Para umurumda bile değil tek isteğim kendimi iyi bir kulüpte güzel oynarken bulmak. Ben azimli birisiyim. Eskiden futbol toplarını ayağımla vurup kaldıramazdım. Sırf benimle dalga geçtiler diye ben aylarca evde olan ekipmanlarımla kendi başıma çalışıp onlardan daha iyi oldum. Fakat ben onlarla dalga geçmedim ya da hiçbir kimseyle. Ben empati kurmayı seven birisiyim. İnsanlar kötü bir şey yaşadığı zaman empati kurarım onları anlarım. Yaşadıklarım hep beni bunları anlatmama sürükledi. Neyse tekrar ve tekrar konumuza dönelim. Cevap verirseniz çok mutlu olurum her konuda yardımcı olabilirsiniz. Ben de bildiğim kadar yardımcı olmaya ve isteyenleri motive etmeye çalışacağım. Şimdiden teşekkür ederim. Bu arada düzenlememin sebebi küçük bir yazım hatası ve konunun özetini buraya ek olarak yazmak istemem. Futbol hakkında verebileceğiniz tüm önerileri verebilirsiniz. Yine şimdiden teşekkür ederim.

Çok uzun yazmışsınız, ondan olabilir.

Kilon bir miktar fazla. Krampon önerisi diye bir şey olmaz. Teker teker deneyip hangisi ayak yapına daha rahat geliyorsa onu tercih etmelisin. Futbolcular antrenman programı olarak genelde yüksek yoğunluklu ve patlayıcı kuvvet içeren antrenmanlar yapmaktadır. İnternetten bu antrenmanlar ile ilgili videolara ulaşarak uygulayabilirsin. Kulüp tavsiye edemeyiz. İmkanlarının el verdiği en sağlıklı kulübe gitmek en iyisidir. İşin temeli çok çalışmaktan geçiyor. İstikrarlı bir şekilde yolda yürürsen hedeflerin eğer nasibinde varsa gerçekleşecektir.

Sağ ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…