Nasıl daha mutlu olabilirim?

lovemyers

Hectopat
Makaleler
2
Hepinize iyi bir geceler dilerim, bu zamana kadar ne yapsam aile üyelerime yetinemedim. Dil bölümü okuyorum, günlük kelime ezberliyor ve doğru düzgün çalışıyorum, başarılı olamıyorum, sürekli bir hatam çıkıyor ve fazlasıyla beni negatif etkiliyor.
Kendimi hiçbir zaman beğenemiyorum, sürekli kendimi eleştiriyor, müzik dinlemeye ve yalnızlığa kapatıyorum kendimi, arkadaşlarımın bana karşı yaptığı dış görünüşüme karşı her eleştiri günlerdir peşimi bırakmıyor, kafamın içinde dönen ses sürekli beni aşağılara çekiyor, sürekli bir fısıldama duyuyorum, iyi hissetmiyorum.
Çok fazla toxic arkadaş ilişkim var, peşimi bırakmıyorlar, onlar benim tek arkadaşım, ne yapacağımı bilmiyorum.
Yönelimimden dolayı sürekli eleştiri alıyorum, hiçbir arkadaşıma sarılamıyorum bile, içimi kimseye dökemiyorum.
Çok fazla düşünen birisiyim, şu an 11.sınıfa gidiyorum, 5.sınıftan beri yasaklı sitelere kayıt olup, geziyorum.
Sürekli olarak vahşet, gore içerikli videolar ile tam tamına 6. senemi doldurmuş oluyorum.
Psikolog görünmeye korkuyorum, girdiğim internet sitelerinden ve yönelimimden onlara bahsedersem aile üyelerime her şeyi anlatabilirler, ayrıca (Anti Depresan) gibi ilaçları kullanmamı tavsiye ettiler, en son uyuşturucu etkisi yarattığını hatırlıyorum ve her saatimin kusmakla geçtiğini.
Hayatımı nasıl düzene sokabilirim, ne yapmam gerekiyor?
Yasaklı siteleri bırakamıyorum çünkü forum sitesinde fazla anonim tanıdığım var, her gün siteye günlük giriş yapmadığım sürece E-Posta adresime hömkürüyorlar, site üzerinden adımı kötülüyorlar, o kadar iğrenç insanlar var ki sitede, kimsenin bu tarz sitelere kayıt olup, başına bela olmasını istemem.
İçimi döküp, ona sarılacak bir arkadaşım yok, ailemi mutlu edemiyorum, hayatımı düzene sokamıyorum.
Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
🌬

Öncelikle bir gün git o yasaklı sitelerden kaydını sil sonra başka bir zaman tekrar kaydolma isteğin gelecek tabii. Onun içinde ne zaman kaydolma isteğin gelirse telefonunu bilgisayarını vs. bırak kendini hemen dışarıya at. Oksijen dolu kendini huzurlu rahat sağlıklı hissedeceğin bir orman gezisi yap veya kitap al doğada kitap oku. Bunlar seni hem o isteğinden alı koyacak ve yapamayacaksın ve hem de rahatlatacak. Zamanla o yasaklı site isteğin gidecek sonra çok düşünen biriysen oluşan olaylara kötü yan değil, olumlu tarafını bulmaya çalış. Bunları yaptıktan sonra çok güzel düzelecek psikolojin. Sonra ailen ile sağlıklı bir iletişim kurmaya çalış. Annene hürmet et onu sev baban ile de vakit geçir. Sık sık aile ile birlikte zaman geçirin geziler yapın

Her insan hata yapar hatalarına fazla kafa takma. Arkadaşlarının sana söylediği kötü şeyleri kafana takma onlar senin ailen değil bir şeyin değil onların söylediği kötüsözler senin bir kulağından girip diğer kulağından çıkıp uçup gitsin.

Umarım bunları yaparsan çok güzel bir hayatın olacak

çözümü sosyalleşmekte arama doğada ara

Teşekkür ederim, elimden geleni ardına koymamaya özen göstereceğim.
🌬

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…