Nasıl define olunur?

AperSo

Decapat
Daha fazla  
Define olmaya karar verdim, önerilerinizi bekliyorum. bu konuda hiçbir fikrim yok kardiyo nasıl yapmalıyım ne yemeliyim proteini nasıl karşılayacağım ve daha fazlası yardımlarınızı bekliyorum.

Definasyon süreci vücuttaki olabildiğince yağ ve suyu atarak deriyi kurutmaktır. Öncelikle düzgünce günlük almanız gereken kaloriyi hesaplayın. Protein ve karbonhidratı da gösterir siteler zaten. Bu süreçte günlük almanız gerekenden 200-500 kalori eksik alırsanız ve günlük almanız gereken proteini alırsanız kas kaybı olmadan yağ yakarsınız. Kardiyo yapmanın amacı şudur;

Senin örneğin günlük alman gereken 3000 ise sen tam 3000 almışsan kardiyo ile 200 kalori yakarsın. Gün sonunda 200 yaktığın için 2800 almış olacaksın.

Basit matematikle bu süreç böyle bir süreçtir. Protein olarak maddi imkanın varsa kırmızı et ve tavuk, eğer yoksa bezelye, mercimek gibi sebze proteinleri tercih edilir. Ancak sebze proteinlerinin fazla alınması durumunda(çevremde yaşayan birisi oldu.) sindirim sorunları oluşabiliyor. Bu yüzden en temizi ve en uygunu tavuk üzerinden beslenmek.

Kilonu korumak için alman gereken kalori miktarından daha az kalori alırsan kilo verirsin, bunu yaparken yüksek proteinli beslenip normalden daha sert idman yaparsan yağ kaybederken kas kazanırsın. Karbonhidratı fazlaca, yağı da ayarında almaya özen göster. Proteini kaliteli gıdalardan (tavuk, süt, yumurta gibi) al. 300gram tavuk ve 3 yumurta yesen 100 gram protein almış oluyorsun zaten ama bu maksimum verim için yeterli değil.

İnternette bazı definasyon için antrenman + beslenme programları var. Onları kendine göre şekillendirip biraz da ChatGPT yardımıyla neyi nasıl yapman gerektiğini kolayca belirleyebilirsin.

2500gram Kalori
120gram Protein
445gram Karbonhidrat
60gram Yağ gibi bişey cıkıyor rakamları biraz yuvarladım ama

Kardiyoyu ne aralıkla yapmam gerekiyor her gün mü yapmalıyım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…