Nasıl ders çalışabilirim?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
1650 Super, Ryzen 3 3100
Ben Lise 2. sınıf öğrencisiyim. Dönemin başından beri derslerimi takip etmedim. Yakın zaman önce en baştan derslere başlamaya karar verdim ve devlet kitaplarına bakayım dedim. İlk olarak kimya dersinden başladım ve devlet kitabını açtım. Devlet kitabında sadece yazarların hayat hikayesini anlatmış geçmiş. Test kitabını açtığımdaysa soruduğu bilgilerin çoğu devlet kitabında yok bile. Sorum şu ki ben bu kadar dersi, bu kadar konuyu nereden öğrenebilirim?

Ben lise 2. sınıf öğrencisiyim. Dönemin başından beri derslerimi takip etmedim. Yakın zaman önce en baştan derslere başlamaya karar verdim ve devlet kitaplarına bakayım dedim. İlk olarak kimya dersinden başladım ve devlet kitabını açtım. Devlet kitabında sadece yazarların hayat hikayesini anlatmış geçmiş. Test kitabını açtığımdaysa soruduğu bilgilerin çoğu devlet kitabında yok bile. Sorum şu ki ben bu kadar dersi, bu kadar konuyu nereden öğrenebilirim?

EBA'da konu anlatımları var. Oraya bakmanı öneririm.

Ufaktan başla. Her gün ünitenin küçük bir parçasını izle (parça çok küçük olmasın) not al, soruları çöz tekrar et. Ben genelde böyle yaparım. Bir anda 2 saatlik video izleyince bir şey anlamıyorum ama o 2 saatlik videoyu 30-30-30 olunca verim alıyorum. Okulunuzun verdiği dersler yeterli olmayabilir, olmayacaktır da. YouTube üzerinde tonla ücretsiz kaynak var.

Kimya için Kimya Adası kanalı, Fizik için Altuğ Güneş, Matematik için Rehber Matematik kanalını öneririm. Özellikle bu pandemi sürecinde bir sayısalcı olarak çok işime yarıyor. Yazıcınız varsa bu saydığım kanallardan ders notlarını indirip çıktı alabilirsiniz iyi çalışmalar.

Ufaktan başla. Her gün ünitenin küçük bir parçasını izle (parça çok küçük olmasın) not al, soruları çöz tekrar et. Ben genelde böyle yaparım. Bir anda 2 saatlik video izleyince bir şey anlamıyorum ama o 2 saatlik videoyu 30-30-30 olunca verim alıyorum. Okulunuzun verdiği dersler yeterli olmayabilir, olmayacaktır da. YouTube üzerinde tonla ücretsiz kaynak var.

Nerden izleyebilirim arkadaşım birkaç kanal önerdi ancak kanalda anlattıkları konunun zorluğuyla karşıma çıkan sorular orantısızdı.
10.sınıfta fonksiyonları öğren gerisi teferruat.

Fonksiyonlarım iyi sayılır.
EBA'da konu anlatımları var. Oraya bakmanı öneririm.

Nasıl videolar? İşe yarar mı?

10.sınıfta fonksiyonları öğren gerisi teferruat.
Neredeyse imkansızı istediniz.

Arkadaşın konusuna gelirsek 9. sınıftaki sayılar ünitesini iyi bilmelisiniz. 10. sınıftaki ilerdeki tüm konularla bağıntılılar. Karekök-üslü sayılar- Reel sayılar filan.

Nerden izleyebilirim arkadaşım birkaç kanal önerdi ancak kanalda anlattıkları konunun zorluğuyla karşıma çıkan sorular orantısızdı.
Sizin baktığınız test kitabı çok zor/çok kolay olabilir mi? Müfredat bellidir çünkü. Yanlışlıkla cidden zor olan bir yayın almış olabilirsiniz belki.

Kanal olarak da internetten bulduğum bir fotoğrafı atayım işinizi görebilir.
a6a5d0a4fb7c96d0d1b1b9ba2baeb19d.jpg

Artı olarak Tonguç Akademi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı