Nasıl ders çalışabilirim?

Evonass

Hectopat
Yer
Muğla/Bodrum
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci :D
Merhaba ben bir lise 1.sınıf öğrencisiyim ilk sınavlarım çok kötü geçti 5 tane zayıf notum var bunları düzeltmek istiyorum nasıl verimli ders çalışabilirim?

Öncelikle odanın olduğu varsayarak fiziki şartları iyi düzenlemen gerektiğini düşünüyorum.Odan kesinlikle düzgün olmalı dağınık olmamalı.Tavsiyem fazla eşya varsa kaldırman.Çalışma masan olmalı.Odan aydınlık ve temiz hava ile dolu olmalı.Çalışamadan önce mutlaka havalandır.Çok soğuk olmamakla beraber serin olmasında yarar var.Masan mümkünse duvar kenarında olmalı.Sırtını odaya vermen dikkatinin dağılmasını engeller.Kısaca yüzün duvara dönük olacak şekilde pozisyon almalısın.Bunlar küçük detaylar ne gerek var diyenler olabilir.Ama işin motivasyon yönü çok önemlidir. Motive olan kişi isteyerek ders çalışır ve verim alır.

Devamını istiyorsan yazarım.

Telefonu ailene ver mümkünse modemi kapat. Benim gecen sene ilk sınavlarım felaketti 7 tane 1 almıştım diğer sınav döneminde akşamları telefonu babama verdim bilgisayara pek oturmam zaten gerçekten etkisi oldu yok ben internetten ayrılamam diyorsan azaltacaksin özellikle kızlarla konuşmak çok fazla etki ediyor. Yani sana tüm sosyal medya bağlantılarını kes demiyorum ama azalt başka yolu yok. Benim gibi internet bağımlısıysan.

Aynı konuyu bende merak ediyorum doğrusu. İlk sene kötüydü hadi ikinci sene düzelir dedim ikinci senede aynı kötü notlarım. Ama benimde bir tavsiyem var belirli bir saatte derse başla yarım saat çalış on beş dakika ara ver güzel bir periyot bende uygulamaya çalışıyorum yeni yeni. He birde şu var ders çalışmazsan hiçbir şey iyi gitmiyor mecbur çalışacaksın.

aslında odam dar yatak ve kütüphane odayı dolduruyor zaten ve devamını yazarmısın

50'nin altında.
Ya üzülme ilk dönem dil anlatım dersinden kalmis biri olarak korkma sadece birazcık dersi dinle ve sadece konuyu anla yüzlerce test sorusu sormana gerek yok. Konuyu anladığını hissediyorsan bırak.

Öncelikle mutlaka yazarak çalışmalısın.Türkçe ve diğer sözel derslerde buna dahildir.En azından konu başlıklarını mutlaka bir kenara yaz çalışırken.

Dersi bir angarya olarak görme.Puan kaygısı gütme.Öğrenme amaçlı çalış.Kesinlikle ezberci olma.

Ders dışında mutlaka bir spor dalıyla profesyonel anlamda uğraş.Böylece stresin azalır daha mutlu olursun.Bu durum daha motive ders çalışmanı sağlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…