Nasıl ders çalışılır?

dört_kol

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI RTX 3060 Ventus 2X 12G OC - Lexar ARES 2x8GB 3600MHz DDR4 - MSI PRO H610ME - Intel Core i3 12100F - Dexim H238SG 180 Hz Fast IPS - Kingston NV2 1TB M2 SSD - Ajazz AJ159 Pro - E-Yooso Z87 - Rampage Mandly 7.1
Meslek
Öğrenci
Merhaba, ben 11. sınıf öğrencisiyim ve 1,5 sene sonra YKS'ye gireceğim. Bu yüzden sene başı dershaneye kaydoldum ancak ders çalışma isteğim bir türlü gelmiyor. Dershaneye giderken bile kalkma isteğim gelmiyor, oflaya puflaya gidiyorum. İlk sınavlardan 50-60 gibi notlar aldım ve ailem de sürekli "ders çalış" diye baskı yapıyor. Sizce bu sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce eksikliklerinizi belirleyip yavaştan da olsa ders çalışmaya başlamanız gerek. Tam zamanındasınız şu an. Bu zamanı boşa geçirmeyin.

Öncelikle kendine sağlam bir hedef koyman lazım, öyle bir iki günde vazgeçeceğin bir şey olmamalı, gerçekten istediğin bir hedef olmalı. Sonrasında zaten çalışmak daha kolay oluyor. Bir de hedefini hep aklında tutmak için sürekli görebileceğin bir şey yap. telefonunun arka planı olabilir, odana bir poster asabilirsin. Böylece herçalışma isteği kalmadığında bakıp kendine 'Bu yüzden çalışıyorum' diyebilirsin. Kolay gelsin başarılar.

Bende senin gibiyim 11. sınıfım şuanda ve sene başı dershaneye yazıldım. Verimin asıl kısmı bence araçları kullanmaktan geçiyor, mesela şimdiye kadar çok az ders kaçırdım (yani elimden geldiğince bütün derslere girdim) ve her gün azar azar çalıştım ve bu bile benim için yeterli oldu, bu sene 70'ten aşağı notum yok diyebilirim.

Hocam TYT temeliniz var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…