Nasıl duygusuz olunur?

Bu tamamen kendi elinde. Hissetmemek lazım.

Şahsen ben eskiden sevdiğim insanlara fazla düşkündüm. Ama şu an karşımda birisi bana yalvarsa da duygumu belli etmem. "Nasıl?" sorsunun cevabını kendiniz bulabilirsiniz. Bazı insanlar yakınını kaybedince duygusuz olur, bazıları kötü bir olay yaşar gibi gibi. Sadece bunu yapmaya çalışırken "Ben karşımdakine böyle yaparsam elime ne geçecek?" gibi sorular sorun. Örneğin Instagram'da biriyle konuşurken duygusuz olmaya çalışma. Karşı taraf senin duygularını zaten bilemez, umursamaz da. Ama gerçek hayatta birisiyle konuşurken örneğin somurttuğunuz zaman mantıklı bir açıklama yapabilin. Örneğin "Ben somurttum, niye yaptım? Onunla ilgilenmediğimi anlasın diye." şeklinde amaç sonuç olarak düşünün.

Son düzenleyen: Moderatör:
Insanlara duygularımı belli etmek istemiyorum. Duygularla yaşamak saçma geliyor. Bu mümkün mü? Mümkünse nasıl olacak?
Beyninin ön lobunu aldırabilirsin. Böylelikle duygusuz bir şeye dönüşürsün.

Şaka bir yana, duygularla yaşamak zor ama tamamen yok saymak da insanı insan yapan şeyi kaybettirir. Kontrol etmek yeterli.

Duygular insan sağlığı için gerekli. Duygularınızdan kaynaklanan eylemleriniz sizi rahatsız ediyorsa eylemlerinizi değiştirin. Kötü hissetmek de kötü bir şey değil. Olması gereken bir şey. Psikolog ile ilerlemeniz de iyi olabilir. Akıl sağlığı da beden sağlığı için çok önemli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı