Nasıl ekteki gibi mimari render alınır?

Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Instagram'da dolaşırken bir AI reklamında görseldeki gibi bir render alındığını gördüm fakat bunu yapay zekasız yapmak istiyorum. Hangi uygulama ile yapıldığını bilmiyorum. Bilen varsa aydınlatabilir mi?
(Rica ediyorum, yapay zeka önerisi olmasın)

Bu 3b render değil ancak bir eskiz/fotoğraf/render üzerinden 2b illüstratif bir çalışma, bakarsan görürsün kaçışlar alakasız.

Ancak 3b programda buna benzer bir render almak için matcap/matte/object ID gibi özellikler kullanılarak ardıl işlem/post production'da bu tip bir görsel elde etmek en kolay yöntem olacaktır - ileri seviye render veya en azından render layers v.b kullanmayı bilmek gerekiyor.

Şimdi mert hoca da demiş ama ben de iki üç bir şey demezsem öleceğim hastalığı bir olarak bir iki şey söyleyeyim.

Daha sağlıklı yapmak istiyorsan bir 3d programda yapıp daha sonra vektörel bir programa aktarıp üstünden çizersin yani maya blender gibi programlarda cartoon shaderslar da araştırırsan vektöre de atmana gerek kalmaz.

Yani 3d programla bilmiyorum etmiyorum dersen Photoshop'un kendi 3d kısmından temel basit olarak bir yapı inşaa edersin, sonra o perspektifi vektöre aktarıp üstünde geçersin.

Photoshop 3d'de valla ben çok bina iç mekan modelledim evet çok kastırıcı olur ama deneme amaçlı çok yaptım ki bu tarz basit yapılar da çok daha rahat yapılır. Tabi ki şu anki render motorları gibi sonuçlar veremez ama kendine has illüstratif güzel bir havası oluyor.

Ayrıca illustrator'de perspektif aracı var. Kaçış noktalarını da kendin belirleyebilirsin. Ordan da yaparsın ama biraz perspektiflerde hatalar oluşabiliyor kullancıdan ötürü.

Ama kapı pencere delikler açabileceğin basit bir 3d programla yapmanda fayda var dediğim gibi modelledikten sonra vektöre at üstünden çiz.

yani ben 3d programla uğraşmak istemediğini veya bilmediğini varsayarak yazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…