Nasıl formumu yakalayabilirim?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yaşım 15 boyum 1.70 58 kiloyum bu aralar cok zayifladigimi dusunuyorum surekli okula gidip geldigim icin ve basketbol oynadigim icin oldugunu dusunuyorum. Evde spor yapmayi dusunuyorum beslenmeme nasıl dikkat edeceğim? Bunlari bilmiyorum. Tam olarak bir suru bodyci takip ediyorum protein tozu kullanarak karışım vs yapip iciyorlar bende almayi bilirim tabii ama ogrenciyken pek mumkun degil. Hele ki su donemde tavsiyeleriniz nedir? Hem kilo alip hem de kas yapmak vs. icin kısaca fit olup formumu yakalamam icin.

O protein tozu vb şeyleri ilk yıllarda kullanmanıza hiç gerek yok, 1-2 yıl sonra bakarsınız ona. Beslenme konusuna gelince yapacağın şeyler basit kısıtlamalar aslında. Ekmeği mümkünse tamamen kesiceksin yoksa azaltacaksın ve ayrıca tam buğday ya da kepekli ekmeğe geçiceksin, abur cuburları ve şekerleri minimuma indireceksin, içecek olarak sudan başka bir şey içmemeye dikkat edeceksin.

Ama arada bir bu yasakları deliceksin tabii yoksa sürdürülebilir olmaz, haftada 1 gün ya da 10 günde bir kere bu yiyecekleri yiyebildiğin bir gün ayarlarsın kendine, o gün bu kendine yasakladığın yiyecekleri gene ayarı kaçırmadan yiyebilirsin. Örneğin bu ayarladığın gün pazar günü olsun diyelim, haftanın 6 günü bu yasaklara güzelce uydun, pazar günü ise gidip ayarını kaçırmadan çikolata kek vb yiyebilirsin, ben şu an böyle yapıyorum ve böyle yapınca sürdürülebilir oluyor.

Fitness'a yeni başlayan birisi hayatında hiç kas kütlesi kazanmamış olduğu için iyi beslenemese bile ilk yıl çok hızlı ve iyi gelişiyor, sen şu an sadece bu yazdıklarıma dikkat edip evde pişen yemekleri yemeye devam edersen iyi bir form yakalarsın. Ben hep ev yemeği yemeye dikkat ediyordum, alabilirsem yer fıstığı alıyordum hem protein hem yağ kaynağı olması için. Ben spor salonuna gitmem gerekene kadar evde spor yaptım, baktım ki artık evde spor yaparak kas kazanamıyorum o zaman spor salonuna başladım.

Sana kendi tecrübemden yola çıkarak söyleyebilirimki evde spor yapacaksan şınav, barfiks, curl up ve dips egzersizleri yeterli oluyor. İnternette ki videolarda bir sürü egzersiz gösterip insanların kafasını karıştırıp "Bunları yapmadan asla gelişemezsiniz!" diyorlar ya, yalan onlar hayli hayli gelişiyorsun. Ben evde spor yaptığım 2 sene boyunca sürekli şınav çektim, dips yaptım, curl up yaptım ve 2 yılın sonunda idare eder bir formum vardı, şişman olduğum için hiç barfiks çekemedim ama. :D

Bu egzersizlerin doğru formlarını internet üzerinden öğrenin, daha sonra ise programınızı ayarlayın. Program ayarlarken yapacağınız şey başlangıç için kolay bir zorlukta başlayıp kademeli olarak programı zorlaştırmak.

Sizin için örnek vermek gerekirse:

2x12 Şınav.
1x30 Saniye curl up.
2x5 Barfiks.
2x15 Dips.

Olabilir mesela. Ama baktınız size 12 şınav zor geldi o zaman onu 10'a çekersiniz, tam tersi kolay geldiyse arttırırsınız. Program kolaylaştıkça antrenman sertliğini arttırmanız lazım. Bu program size kolay gelmeye başladı diyelim, o zaman şöyle yapacaksınız örneğin:

2X17 Şınav
1X45 Saniye Curl Up
2X7 Barfiks
2X20 Dips.

O protein tozu vb şeyleri ilk yıllarda kullanmanıza hiç gerek yok, 1-2 yıl sonra bakarsınız ona. Beslenme konusuna gelince yapacağın şeyler basit kısıtlamalar aslında. Ekmeği mümkünse tamamen kesiceksin yoksa azaltacaksın ve ayrıca tam buğday ya da kepekli ekmeğe geçiceksin, abur cuburları ve şekerleri minimuma indireceksin, içecek olarak sudan başka bir şey içmemeye dikkat edeceksin.

Ama arada bir bu yasakları deliceksin tabii yoksa sürdürülebilir olmaz, haftada 1 gün ya da 10 günde bir kere bu yiyecekleri yiyebildiğin bir gün ayarlarsın kendine, o gün bu kendine yasakladığın yiyecekleri gene ayarı kaçırmadan yiyebilirsin. Örneğin bu ayarladığın gün pazar günü olsun diyelim, haftanın 6 günü bu yasaklara güzelce uydun, pazar günü ise gidip ayarını kaçırmadan çikolata kek vb yiyebilirsin, ben şu an böyle yapıyorum ve böyle yapınca sürdürülebilir oluyor.

Fitness'a yeni başlayan birisi hayatında hiç kas kütlesi kazanmamış olduğu için iyi beslenemese bile ilk yıl çok hızlı ve iyi gelişiyor, sen şu an sadece bu yazdıklarıma dikkat edip evde pişen yemekleri yemeye devam edersen iyi bir form yakalarsın. Ben hep ev yemeği yemeye dikkat ediyordum, alabilirsem yer fıstığı alıyordum hem protein hem yağ kaynağı olması için. Ben spor salonuna gitmem gerekene kadar evde spor yaptım, baktım ki artık evde spor yaparak kas kazanamıyorum o zaman spor salonuna başladım.

Sana kendi tecrübemden yola çıkarak söyleyebilirimki evde spor yapacaksan şınav, barfiks, curl up ve dips egzersizleri yeterli oluyor. İnternette ki videolarda bir sürü egzersiz gösterip insanların kafasını karıştırıp "bunları yapmadan asla gelişemezsiniz!" diyorlar ya, yalan onlar hayli hayli gelişiyorsun. Ben evde spor yaptığım 2 sene boyunca sürekli şınav çektim, dips yaptım, curl up yaptım ve 2 yılın sonunda idare eder bir formum vardı, şişman olduğum için hiç barfiks çekemedim ama. :D

Bu egzersizlerin doğru formlarını internet üzerinden öğrenin, daha sonra ise programınızı ayarlayın. Program ayarlarken yapacağınız şey başlangıç için kolay bir zorlukta başlayıp kademeli olarak programı zorlaştırmak.

Sizin için örnek vermek gerekirse:

2x12 şınav.
1x30 saniye curl up.
2x5 barfiks.
2x15 dips.

Olabilir mesela. Ama baktınız size 12 şınav zor geldi o zaman onu 10'a çekersiniz, tam tersi kolay geldiyse arttırırsınız. Program kolaylaştıkça antrenman sertliğini arttırmanız lazım. Bu program size kolay gelmeye başladı diyelim, o zaman şöyle yapacaksınız örneğin:

2x17 şınav.
1x45 saniye curl up.
2x7 barfiks.
2x20 dips.

Peki kilo almam icin ucuz bir karisim tavsiyeniz var mı bazen videolarini goruyordum 16 TL ile sporcular icin karisim vs. falan. Bu arada bu kadar yardimci oldugun icin teşekkürler kral bitanesin.

Peki kilo almam icin ucuz bir karisim tavsiyeniz var mı bazen videolarini goruyordum 16 TL ile sporcular icin karisim vs. falan. Bu arada bu kadar yardimci oldugun icin teşekkürler kral bitanesin.
Valla ben çocukluğumdan beri hep şişman olduğum için kilo almayla ilgili hiç bilgi edinmedim :D Bildiğim bilgiler hep kas yapma ve kilo verme üzerine ağırlıklı olarak, o yüzden bir tavsiyem yok maalesef.

Arkadaşlar çok güzel açıklamış . Kilo almanı sağlayacak en kolay karışım sağlıklı karbonhidrattır.Pilav yiyeceksin ve öyle gelişi güzel değil gram/kalori hesabı yaparak günde yediklerine ilave olarak 100 gr pirinçle başla (çiğ halini tartıcaksın) alamıyorsan bir 50 daha artır.Ayrıca o protein tozlarının hiçbir mucizesi yok şuan alıp kullansan bile yeterli miktarda kalori almadığın sürece hiçbir şey değişmeyecek

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı