Nasıl forum kurulur?

Alparslan3417

Centipat
Daha fazla  
İyi Sosyaller arkadaşlar benim TÜBİTAK projem için kaliteli bir forum kurmam lazım. Fiyat bakımından sıkıntı yok bütçemiz çok ancak bizim saldırılara karşı dayanıklı, hızlı ve reklamsız bir foruma ihtiyacımız var PHP ve HTML'i çok az biliyorum ama profesyonel bir forum istıyorum (GO daddy gibi kolay düzenlenebilir olması iyi olur orada hiç kodlama yapmama gerek kalmadan basit bir site olusturmustum) ama bu sefer foruma ihtiyacım var. Forum Technopat tarzında olacak insanlar sorunlarını ve sikayetlerını rahatlıkla ıfade edebılecek. Yardımcı olursanız minnettar olurum.

İyi sosyaller arkadaşlar benim TÜBİTAK projem için kaliteli bir forum kurmam lazım. Fiyat bakımından sıkıntı yok bütçemiz çok ancak bizim saldırılara karşı dayanıklı, hızlı ve reklamsız bir foruma ihtiyacımız var PHP ve HTML'i çok az biliyorum ama profesyonel bir forum istıyorum (GO daddy gibi kolay düzenlenebilir olması iyi olur orada hiç kodlama yapmama gerek kalmadan basit bir site olusturmustum) ama bu sefer foruma ihtiyacım var. Forum Technopat tarzında olacak insanlar sorunlarını ve sikayetlerını rahatlıkla ıfade edebılecek. Yardımcı olursanız minnettar olurum.

Merhaba.
Kişisel işler için smf forum kullanmış idim. Free forum veya ücretli forumlar içinde reklam yoktur genel olarak.

TP'nin kullandığı forum XenForo. Vbulletin Forum'un çok gelişmiş halidir. Buradaki birçok şey daha sonra geliştirme olarak eklenerek yapılır.

Şahsi fikrim,
Sanal bir sistem içerisinde farklı forum tiplerini denemeniz. Birçok ücretsiz forum da bahsettiklerinizi sağlar.

Güvenlik daha çok sizin kurulum yaptığınız server üzerine eklemeler ile olabilir.
Avatar yüklemeleri esnasinda JPG dosya olarak PHP hack kodlari kullanilabilir ama birçok forum bunu kontrol etmez veya eklenti ile yapilir.

Güvenlik kisminda en büyük öncelik sürekli bir dB yedeği almak ile sağlanır. Sonuçda akıl akıldan üstün. Kullanıcıların enaz 8 karakterlik ve içinde özel karakterlerin kullanma zorunluluğu olan şifre kullanmasını sağlatabilirsiniz. Halen birçok şifre için "password - 12345678" kullanan üyeler mevcut.
Bugün bir arkadaşıma TP için bruteforce testi yaptıracak olsam neler çikabilir şaşırabilirsiniz.

Kuralları ve güvenliği siz tanımlamanız gerekir.

Büyük ve eski forumlar; phpbb/vbulletin ve son 10 yıl içinde de XenForo tercih edilen forum tipi.
Adı olmayan kişisel geliştirme ile yazılmış aşırı basit forumlar 20 yılı aşkındır kullanılanı da mevcut ama kullanıcılarına VB/XF kadar imkan tanımıyor.

Başarılar.

XenForo en iyisi olur ama nulled olursa bir sorun yaparlar mı proje için bilemiyorum, para ile lisans alırsanız da aylık 60 dolardan başlayan fiyatlar mevcut.
Proje için aradıkları insanların sorunlarını ve şikayetlerini rahatlıkla ifade edebilecekleri bir ortam ise MyBB kurup geçebilirsiniz.

XenForo en iyisi olur ama nulled olursa bir sorun yaparlar mı proje için bilemiyorum, para ile lisans alırsanız da aylık 60 dolardan başlayan fiyatlar mevcut.
Proje için aradıkları insanların sorunlarını ve şikayetlerini rahatlıkla ifade edebilecekleri bir ortam ise MyBB kurup geçebilirsiniz.
hocam mybb

Cevaplariniz icin hepinize cok teşekkür ederim hayirli gunler dilerim.

Merhaba.
Kişisel işler için smf forum kullanmış idim. Free forum veya ücretli forumlar içinde reklam yoktur genel olarak.

TP'nin kullandığı forum XenForo. Vbulletin Forum'un çok gelişmiş halidir. Buradaki birçok şey daha sonra geliştirme olarak eklenerek yapılır.

Şahsi fikrim,
Sanal bir sistem içerisinde farklı forum tiplerini denemeniz. Birçok ücretsiz forum da bahsettiklerinizi sağlar.

Güvenlik daha çok sizin kurulum yaptığınız server üzerine eklemeler ile olabilir.
Avatar yüklemeleri esnasinda JPG dosya olarak PHP hack kodlari kullanilabilir ama birçok forum bunu kontrol etmez veya eklenti ile yapilir.

Güvenlik kisminda en büyük öncelik sürekli bir dB yedeği almak ile sağlanır. Sonuçda akıl akıldan üstün. Kullanıcıların enaz 8 karakterlik ve içinde özel karakterlerin kullanma zorunluluğu olan şifre kullanmasını sağlatabilirsiniz. Halen birçok şifre için "password - 12345678" kullanan üyeler mevcut.
Bugün bir arkadaşıma TP için bruteforce testi yaptıracak olsam neler çikabilir şaşırabilirsiniz.

Büyük ve eski forumlar; phpbb/vbulletin ve son 10 yıl içinde de XenForo tercih edilen forum tipi.
Adı olmayan kişisel geliştirme ile yazılmış aşırı basit forumlar 20 yılı aşkındır kullanılanı da mevcut ama kullanıcılarına VB/XF kadar imkan tanımıyor.

Başarılar.

Cok teşekkürler hocam.

Hocam MyBB.

Cevaplariniz icin hepinize cok teşekkür ederim hayirli gunler dilerim.

Unutmadan ekleyim.
Forumlar arası taşınma işlemi yapabiliyorsunuz. Özellikle free forumlardan. MyBB gibi hoş ve pratik forumdan, ileride daha özellikleri gelişmiş VB/XF ye geçmek isterseniz veri kaybınız da olmaz.

Technopat tarzında istiyorsanız XenForo kullanabilirsiniz.

Teşekkürler.

Merhaba.

Şahsi fikrim,

Başarılar.

Cok teşekkürler hocam.

Unutmadan ekleyim.
Forumlar arası taşınma işlemi yapabiliyorsunuz. Özellikle free forumlardan. MyBB gibi hoş ve pratik forumdan, ileride daha özellikleri gelişmiş VB/XF ye geçmek isterseniz veri kaybınız da olmaz.

Cok teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı