Nasıl Hacklenmiş Olabilirim?

8 veritabanından hacklendiniz diye bir şey yok hocam. O site "X" e-postasıyla nerelere kayıt olunmuş onu gösteriyor. Sonra da kayıt olunan yerler "X" yılında hacklendi dikkat et diye bir uyarı yapıyor.

İlk olarak başına gelen Mail hesabın hacklenmiş. Diğer oluşan temaslar da mail ile şifrelerin değiştirilip o hesaplara girilmiş.
Senin yapman gereken yurtdışına kredi kartlarını kapatıp olağan dışı alışveriş ve kartlarında anormallik var mı kontrol edin. 1TL bile olsa.

Diğer alacağın önlem eposta hesabını değiştirmek değil şifreni değiştirmek ancak ilk olarak bilgisayar güvenliğini almak olmalı. Tavsiyem imzamdan KIS 2019 kurup fullscan yapın. Sonrasında güçlü bir şifre ile mail hesabı şifreni değiştirmek olmalı. Kayıtlı olduğun sitelerden de önemli olabilecek yerlerden şifrelerini değiştirmek olmalı.

Eklenebiliyorsa girdiğin sitelere telefon desteği ve gizli sorular ekleyin. Kısaca güvenlikle olan önlemleri sitelerde yükseltin. Chrome vb. kullanılıyorsa tarayıcıda oturum açacaksanız girdiğiniz şifrelere, uygulamalara, sitelere dikkatli girin.

Hala daha AV gereksiz diyen kişilere gelsin bu konu.

Anlamıyorlar ışte, 2011 de değiliz sadece musallat.exe virusu yok. Ki, AV kullandiklari halde zararli yiyen bile var. Firewall, defender korumasi yetmiyor. Neyse bırak bildiklerini okusunlar .

Hocam bu gün benimde netflix hesabım çalındı ve verdiğiniz siteden kontrol ettiğim de üniversite hocamızın zorla bizi illa not göndereceğim yoksa alamazsınız dediği sitenin hacklendiğini gördüm hocam yaktı beni

Aynen kardeş bende e-okulu heçkleyip tüm notlarımı 100 yaptım.

Hangi hecker hacklemişse çok sağlam hacklemiş geçmiş olsun kardeşim.

Aynı panel gibi işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…