YLN
Decapat
Daha fazla
Hocam mastürbasyon işini düşünmüyorum bağımlılık yapıyormuş. Yaşım 15 hayatımda hiç yapmadım yapmayıda düşünmüyorum.Size önerim yatmadan 30 dakika önce ışınlardan uzak durmanız. Telefon televizyon yerine kitap veya sevdiğin bir etkinliği yapabilirsiniz. (Bunun işe yarama olasılığı pek yüksek olmasa da işe yarayabilir.)
Onun harici cinsel hayatınız da gerilim olabilir mi? Bazı araştırmalara göre bazı kişiler de yatmadan önce cinsel ilişki veya mastürbasyon uykuya dalmasını daha da kolaylaştırabiliyor.
İşte nedenleri:
- Endorfin ve Oksitosin Salınımı: Mastürbasyon veya cinsel ilişki sırasında vücutta rahatlatıcı ve huzur verici hormonlar (endorfin ve oksitosin) salgılanır. Bu hormonlar gevşeme ve rahatlama hissi yaratır, bu da uykuya geçişi kolaylaştırabilir.
- Prolaktin Artışı: Mastürbasyon veya cinsel ilişki sonrası prolaktin hormonu seviyeleri artar. Prolaktin, sakinleşmeyi ve uykuya eğilim gösteren bir hissiyatı tetikleyebilir.
- Fiziksel Rahatlama: Mastürbasyon veya cinsel ilişki sırasında vücutta biriken gerilim çözülür ve kaslar gevşer. Bu kas gevşemesi, vücudun uykuya geçmesini kolaylaştırabilir.
- Beyin Aktivitesinin Düşmesi: Cinsel tatmin sonrası, beyindeki bazı bölgelerde aktivite azalır, bu da rahatlama ve uykuya dalma sürecini hızlandırabilir.
- Duygusal Huzur: Mastürbasyon veya cinsel ilişki, stres ve kaygıyı geçici olarak azaltabilir, bu da zihinsel rahatlama sağlar ve uykuya dalmayı kolaylaştırır.
- Melatonin Artışı: Mastürbasyon ve cinsel ilişki sonrası vücutta melatonin üretimi artabilir. Melatonin, uyku düzenini kontrol eden ve uykuya geçişi kolaylaştıran bir hormondur. Gevşeme hali ve karanlık ortamda melatonin üretimi tetiklenebilir, bu da uykuya eğilim yaratabilir.
Bunu size önerir miyim açıkçası devamlılık haline gelebilir ve sürekli yatmadan önce cinsel ilişki veya mastürbasyon yapmaya itebilir sizi. Lakin yine de deneyebilirsiniz.
Onun harici melatonin kullanabilirsiniz lakin bunun hakkında aşırı bilgim yok bir uzman doktora görünüp bu konuyu tartışabilirsiniz.
Son olarak düzenli olarak kullandığınız antidepresan veya antipsikotikler gibi ilaçlar var mı?
Bunların yan etkileri de uykusuzluk yapabiliyor.
Lakin unutmayın bunlar bir sihir değil, sadece sizin uykuya dalmanızı kolaylaştıracak bir etken. Olay yine size kalıyor. Umarım uyku problemenizi halledebilirsiniz.
Yani tamamen sana kalmış durum, yaşına uygun olarak haftada 2-3 defa doğru şekilde mastürbasyon yaparsan bir sorun olmaz.Hocam mastürbasyon işini düşünmüyorum bağımlılık yapıyormuş. Yaşım 15 hayatımda hiç yapmadım yapmayıda düşünmüyorum.
Yani tamamen sana kalmış durum, yaşına uygun olarak haftada 2-3 defa doğru şekilde mastürbasyon yaparsan bir sorun olmaz.
Uyku problemin için belki faydası olur veya melatonin ilaç olarak kullanabilirsin, tabii sen yine de bir doktora danış.
Sen bir nöroloji bölümüne randevu almayı dene, eğer dediğin gibi uyku problemi ciddiyse bir görün. En azından bir kontrol etsinler.Hocam ilaçtan ziyade mastürbasyon yapmak daha mantıklı bence ilacın içinde çok fazla madde bulunuyor yapmalı mıyım yaşım biraz geçti biliyorum hiç de insanın yapası gelmiyor.
Size önerim yatmadan 30 dakika önce ışınlardan uzak durmanız. Telefon televizyon yerine kitap veya sevdiğin bir etkinliği yapabilirsiniz. (bunun işe yarama olasılığı pek yüksek olmasa da işe yarayabilir.)
Onun harici cinsel hayatınız da gerilim olabilir mi? Bazı araştırmalara göre bazı kişiler de yatmadan önce cinsel ilişki veya mastürbasyon uykuya dalmasını daha da kolaylaştırabiliyor.
İşte nedenleri:
- endorfin ve oksitosin salınımı: mastürbasyon veya cinsel ilişki sırasında vücutta rahatlatıcı ve huzur verici hormonlar (endorfin ve oksitosin) salgılanır. Bu hormonlar gevşeme ve rahatlama hissi yaratır, bu da uykuya geçişi kolaylaştırabilir.
- prolaktin artışı: mastürbasyon veya cinsel ilişki sonrası prolaktin hormonu seviyeleri artar. Prolaktin, sakinleşmeyi ve uykuya eğilim gösteren bir hissiyatı tetikleyebilir.
- fiziksel rahatlama: mastürbasyon veya cinsel ilişki sırasında vücutta biriken gerilim çözülür ve kaslar gevşer. Bu kas gevşemesi, vücudun uykuya geçmesini kolaylaştırabilir.
- beyin aktivitesinin düşmesi: cinsel tatmin sonrası, beyindeki bazı bölgelerde aktivite azalır, bu da rahatlama ve uykuya dalma sürecini hızlandırabilir.
- duygusal huzur: mastürbasyon veya cinsel ilişki, stres ve kaygıyı geçici olarak azaltabilir, bu da zihinsel rahatlama sağlar ve uykuya dalmayı kolaylaştırır.
- melatonin artışı: mastürbasyon ve cinsel ilişki sonrası vücutta melatonin üretimi artabilir. Melatonin, uyku düzenini kontrol eden ve uykuya geçişi kolaylaştıran bir hormondur. Gevşeme hali ve karanlık ortamda melatonin üretimi tetiklenebilir, bu da uykuya eğilim yaratabilir.
Bunu size önerir miyim açıkçası devamlılık haline gelebilir ve sürekli yatmadan önce cinsel ilişki veya mastürbasyon yapmaya itebilir sizi. Lakin yine de deneyebilirsiniz.
Onun harici melatonin kullanabilirsiniz lakin bunun hakkında aşırı bilgim yok bir uzman doktora görünüp bu konuyu tartışabilirsiniz.
Son olarak düzenli olarak kullandığınız antidepresan veya antipsikotikler gibi ilaçlar var mı?
Bunların yan etkileri de uykusuzluk yapabiliyor.
Lakin unutmayın bunlar bir sihir değil, sadece sizin uykuya dalmanızı kolaylaştıracak bir etken. Olay yine size kalıyor. Umarım uyku problemenizi halledebilirsiniz.
Hocam ilaçtan ziyade mastürbasyon yapmak daha mantıklı bence ilacın içinde çok fazla madde bulunuyor yapmalı mıyım yaşım biraz geçti biliyorum hiç de insanın yapası gelmiyor.