Nasıl iyi satranç oynanır?

DODO91

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 11. Gen, MX350, 8/256.
Meslek
Öğrenci.
Satranç oynuyorum. 1500 elo chess.com 1200 ukd var. Ancak ben daha iyi olmak istiyorum ancak bunun nasıl mümkün olacağını bilmiyorum. İyi oynamak nasıl mümkün oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Satranç oynuyorum. 1500 elo chess.com 1200 ukd var. Ancak ben daha iyi olmak istiyorum ancak bunun nasıl mümkün olacağını bilmiyorum. İyi oynamak nasıl mümkün oluyor?

Bulmacaları çöz, videolar izle, varyantlar öğren ve bol bol maç at.
Bir sürü varyant var öğrenirsin zamanla.

Belirli bir seviyeye geldikten sonra konumsal oyun üzerine çalışmanız gerekiyor ve gerçekten iyi olmak istiyorsanız mesela 2000 ukd falan zaten 2100 de nm oluyorsunuz konumsal oyun çalışın.
Kitap alıp çalışabilirsiniz bir iki tane bıraktım.

İlk olarak açılışları iyi bilmen gerekir. Her oyunun belirleyicisi açılışlardır. Misal olarak beyazla oynarken Şah gambiti yaparsan ofansif oyun tercih etmiş olursun, bütün oyun da buna göre gelişir. İkincisi şahın güvenliğidir. Diğer önemli olan da taşlarının gelişimidir. Kale bağlantısı, veziri oyuna erken sokmamak, atları merkezdeki 4 karede bulundurmak, fil ve kale gibi uzun menzilli taşlara hat açmak, piyonların yapısı; duble piyon yapmamak ya da rakibin piyonlarını duble yaparak piyon yapısını bozmak, kale oyun sonlarında kaleni ya da kalelerini 7.yatayda bulundurmak gibi. Benim sana tavsiyem Selim Gürcan'ın Youtube'daki Satranç dersleri adlı video serilerini izlemen.

@DODO91 Satranç oynaman için de Lichess'i tavsiye ederim.

Daha fazla açılış ve varyant öğren. Chess.com Lichess gibi sitelerde turnuvalara katıl.(Yüksek eloya sahip kişilerin olduğu turnuvalar olursa daha iyi olur). Dünya yıldızlarının maçlarını takip et ve analiz et. Daha fazla pratik yap. Sabri Can Onay Yontar gibi YouTuberların videolarını izle, canlı yayınlarını takip et. Ama aralarından en önemlisi varyant öğrenerek daha fazla pratik yapmak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı