Nasıl kilo alınabilir?

LifeOraa

Centipat
Bu başlık altında bir sürü konu var ama kişisel olarak siz abilerime danışmak istedim. Çok zayıfım ve artık böyle olmak istemiyorum vitaminlerim yok denecek kadar az bütün 1 günümü neredeyse tek öğün yemekle cok rahat bir şekilde durabiliyorum. Eskiden böyle değildim, obezdim ama ne olduysa bir anda değiştim. Doktora göründüğümde her gün iğne yedim neredeyse ve böyle olmak hayat enerjimi benden alıyor mutluluğumu benden alıyor şu anlık amacım spora başlayarak kilo almayı denemek ama olmayan bir şeyi nasıl var edebilirim ki? Tavsiyeleriniz benim için çok önemli şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende aynı sorunu yaşıyorum. Eksikliğini çok görüyorum insanlar sanki kilo almak kolay vermek zormuş gibi konuşuyorlar ama herkesin metabolizması farklı ben çok hızlı yaktığım için kilo alamıyorum mesela.

Tavsiyem gün içinde pek fiziksel aktivite yapma tabiri caizse benim gibi bütün gün eşek gibi bilgisayarda-televizyonun karşısında otur ve abur cubur yemeyi (özellikle cips) dene.
İnsanların sağlıklarıyla oynayacaksınız. Saçma sapan şeyler yazmayın.

Bu başlık altında bir sürü konu var ama kişisel olarak siz abilerime danışmak istedim. Çok zayıfım ve artık böyle olmak istemiyorum vitaminlerim yok denecek kadar az bütün 1 günümü neredeyse tek öğün yemekle cok rahat bir şekilde durabiliyorum. Eskiden böyle değildim, obezdim ama ne olduysa bir anda değiştim. Doktora göründüğümde her gün iğne yedim neredeyse ve böyle olmak hayat enerjimi benden alıyor mutluluğumu benden alıyor şu anlık amacım spora başlayarak kilo almayı denemek ama olmayan bir şeyi nasıl var edebilirim ki? Tavsiyeleriniz benim için çok önemli şimdiden teşekkürler.

Formül basit aldığın kalori miktarı harcadığından fazla olursa kilo alısın ama burada önemli olan kaloriyi nereden aldığın. Misal, kola-cips tüketerek de yüksek kalori alabilirsin ama sağlıklı olmaz. Dengeli beslenmen lazım. Karbonhidrat, protein, yağ dengesini sağlayıp da düzenli şekilde sürdürürsen sağlıklı şekilde kilo alabilirsin. Ayrıyeten renkli beslenmeye çalış, evet bildiğin renkli. Pazarda gördüğün turuncu havuç, yeşil kabak, mor lahana, kırmızı elma vs. Hepsinin değişik faydası var. Kuruyemiş de tüket. Yap bir karışık çerez poşeti her gün bir avuç ye mesela.

Gün içinde hafif tempolu yürüyüşler mutlaka yapman lazım, metobolizman için. Bütün gün hantal hantal oturmak da zarar verir bünyene. Mental açıdan da zinde kalmana yardımcı olur. Daha çok şey yazılır da neyse.

Sonuç dengeli/sağlıklı beslenmeye çalış. Hafif egzersizler yap.

Formül basit aldığın kalori miktarı harcadığından fazla olursa kilo alısın ama burada önemli olan kaloriyi nereden aldığın. Misal, kola-cips tüketerek de yüksek kalori alabilirsin ama sağlıklı olmaz. Dengeli beslenmen lazım. Karbonhidrat, protein, yağ dengesini sağlayıp da düzenli şekilde sürdürürsen sağlıklı şekilde kilo alabilirsin. Ayrıyeten renkli beslenmeye çalış, evet bildiğin renkli. Pazarda gördüğün turuncu havuç, yeşil kabak, mor lahana, kırmızı elma vs. hepsinin değişik faydası var. Kuruyemiş de tüket. Yap bir karışık çerez poşeti her gün bir avuç ye mesela.

Gün içinde hafif tempolu yürüyüşler mutlaka yapman lazım, metobolizman için. Bütün gün hantal hantal oturmak da zarar verir bünyene. Mental açıdan da zinde kalmana yardımcı olur. Daha çok şey yazılır da neyse.

Sonuç dengeli/sağlıklı beslenmeye çalış. Hafif egzersizler yap.

Uğraştığın için teşekkürler çoğu bildiğim şeylerdi ama yine de çözüm olarak işaretledim ve artı olarak cidden çok yemek seçen biriyim yediğim yemekler çok kısıtlı büyük ihtimal böyle olmamın sebeplerden biride bu ama ramazan bittiğinde farklı şeyler yemeyide deniyebilirim zarar gelmez sonuçta. İyi günler dilerim.

Tavsiyem gün içinde pek fiziksel aktivite yapma tabiri caizse benim gibi bütün gün eşek gibi bilgisayarda-televizyonun karşısında otur ve abur cubur yemeyi (özellikle cips) dene.

Ben kendi yöntemimi söyledim, tavsiyem değil ama ben bu şekilde kilo aldım ve kötü yönlerinden bahsetmedim. Ve bundan daha kötüsünü yapan insanlar var.
+Okula işe gitme komaya girmiş gibi yaşa demedim sadece fiziksel aktiviteleri kısıtlarsa kilo verebileceğini söyledim. Abur cubur ise sivilce yapması kişiden kişiye değişir. Eğer sivilce yaparsa abur cubur yermeyi bırakır.
Sonuç olarak fikrimi linçlemeyin kötü yönleri var ama bunu sadece bir dönem yapabilir.

Kankam bu durumda yapılabilecek en doğru şey bir profesyonele görünmek. Herkesin metobolizması farklı hızda çalışıyor. Söylediğin gibi iğnelere başvurmayan bi doktor bulman lazım. Dene yani pek bir şey kaybetmezsin doktor değiştirerek ancak derdine derman bulabilecek farklı deneyimlere sahip birini bulabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı