Nasıl kısa sürede İngilizce kelime öğrenebilirim?

Edmond dantes

Megapat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Dijital Tasarımcı
Merhabalar arkadaşlar 1 ay gibi kısa bir süre için kalıcı olacak şekilde YDS için nasıl kelime kasabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
1 ay gibi kısa bir süre için kalıcı olacak şekilde
Pek mümkün değil ancak zaten şart da değil. Sınava 1 ay kaldıysa ve hala kelime eksiğiniz fazlaysa eğer word list ezberlemeniz gerekiyor. Avantajı kısa sürede çok kelime ezberliyorsunuz, dezavantajı ise yüzde seksen-doksanını geri unutuyorsunuz bir süre sonra. Dar zamanda sınav odaklı çalışma yapanların bundan başka pek fazla seçeneği olmuyor. "YDS word list" araması yapın Google'da, başlayın.

Kelime dağarcığınız temel ve orta seviyede değilse işiniz zor; arkadaşların önerdiği yöntemleri deneyebilirsiniz.
Benim arkadaşlara ek olarak önerim: Öğreneceğiniz her kelimenin Cambridge sözlükte İngilizce anlamına bakın. Açıklamalardaki kelimeleri de bilmeniz size çok büyük katkı sağlayacaktır. Eğer kelimenin de anlamını çözemiyorsanız, bilmediğiniz kelimeye de bakın. İlk başlarda can sıkar, vakit alır fakat yararını görürsünüz.
Sürekli tekrar yapmayı unutmayın, zamanınız az ve dil nankördür. Umarım dilediğiniz gibi geçer sınavınız.

Ben soyle yapiyordum tavsiye ederim:

Telefonunu x diline cevir.
Her uygulamayi x diline cevir.
Gundelik yasamina sok x dilini.
x dili ile x dilini bilen insanlarla sohbet et.

Gundelik yasamina sokarsan eglenerek ogrenirsin.

x = ogrenmek istedigin dil.

4 yıldır elimden geldiğince yapıyorum ama sadece mesleğim üzerine geliştirebilir dilimi

Ben deftere yazıyorum,sonra abimle sözlü tarzı yapıyoruz.Sonra cümle içinde kullanma olayını yapıyorum ve bunu sürekli tekrarlıyorum.

Önceden Türkçe kullandığınız şeyleri İngilizce'ye çevirmek size fazla ekleme yapmaz. Zaten siz tıklayacagınız yere okuyarak tıklamıyorsunuz hafızanızda ezberlediğiniz için tıklıyorsunuz. Ama yine de kullandığınız uygulamaları ve gelecekte yükleyeceğiniz uygulamaları öğrenmek istediğiniz dili seçerek yüklerseniz ufakta olsa ekstrası olur. En iyi öğrenme metodu YOLO ne kadar kötü konuşursan konuş yine de konuş. Almanca'yı öyle öğrenmiştim A1 ile gittiğim Avusturya'da C1'e kadar ilerlettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…