Ben Eclipse üzerinde C++ kullanmaya çalışmıştım ama kurulumu ayrı kullanması ayrı bir dert. Bence Eclipse sadece Java'yı yazmak için kullanılabilir. Visual Studio 2022 üzerinden C++ çalışmıştım ben. Program olarak daha kötü ve çok gereksiz yer kaplıyor ama C yazmak için kullanması en kolay editör orası. Diğerlerinde tonlarca kurulum filan yapacaksınız ki ekrana "Hello World" yazdırabilesiniz. Eclipse, C konusunda başımı ağrıtmıştı ama Java'da, zerre otomatik doldurma yapmasa da, işe yarıyor.
C++ için dolapta bulduğum oldukça eski bir kitabı kullanmıştım. 2013 basımdı galiba. Yine de şimdiye kadar çok fark yapılmadığı için bir yere kadar öğrendim. Kitaptan öğrenmek benim için daha kolay ve zevkli oluyor. Orada bölüm sonu projeleri filan oluyordu ve her projeye puan verip, aldığım not 70 altındaysa bir sonraki bölüme geçemiyordum. Kitabın sınırlarını kendine uydurarak kendini zorlamak. Aynı şeyi video izlerken yapamıyorum.
Size uygun olan yönteme yönelin. Yapay zekadan bile öğrenebilirsiniz eğer doğru kullanırsanız.