C# Nasıl öğrenilir?

ardaturan32

Decapat
Daha fazla  
C# nasıl iyi öğrenebilirim? Zor. Ben meslek lisesine gidiyorum bu sene 10 saat programlama ve 3 saat robotik kodlama dersimiz olacak. Hoca yazın bir C# bakın demişti.
Temel düzeyde Python biliyorum. Kendimi bu alanda nasıl geliştirebilirim bu 30 gün içerisinde ve uzun vadede.

Son düzenleyen: Moderatör:
C# nasıl iyi öğrenebilirim? Zor. Ben meslek lisesine gidiyorum bu sene 10 saat programlama ve 3 saat robotik kodlama dersimiz olacak. Hoca yazın bir C# bakın demişti.
Temel düzeyde Python biliyorum. Kendimi bu alanda nasıl geliştirebilirim bu 30 gün içerisinde ve uzun vadede.

Unity'de oyun yapmak için bir şeyler kodlama çalışırken az buçuk öğrenmiştim, ben bu şekilde pratik ile öğreniyorum sadece ders dinleyip not alarak değil. YouTube'da bir sürü C# kursu mevcut hepsinden faydalan pratik yapa yapa ilerle.

Reis önce.
Python ile C# arasındaki temel farkları araştır ve ardından YouTube'da çok fazla bilgim olmasa da temelden ileri düzeye 80-90 bölümlük ders anlatımlari var oradan da bölümleri 30'a bölüp günlük 3 videoyu izleyip anlatılan konuya çalışma gibi program yapabilirsin.

En iyi Türkçe C# ders serisi. Bazı yerlerde fazla ayrıntıya girse de mantığıyla beraber a-Z ye anlatan tek ve en iyi içerik.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tabii ki bununla bitmiyor mantığı kavradıktan ve konuları öğrendikten sonra proje yapar geliştirmen lazım kendini sadece teorik bilgi ile hiçbir şey olmuyor.

Son düzenleme:
En iyi Türkçe C# ders serisi. Bazı yerlerde fazla ayrıntıya girse de mantığıyla beraber A-Z ye anlatan tek ve en iyi içerik.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tabii ki bununla bitmiyor mantığı kavradıktan ve konuları öğrendikten sonra proje yapar geliştirmen lazım kendini sadece teorik bilgi ile hiçbir şey olmuyor

İyi güzel de 4 yıllık video. 4 yıl sonra şimdinin Visual Studio'su ile o zamanki aynı değil. Çok kafa karışıklığı yapar. Kodlamayı öğrenebilir belki ama Visual Studio'dan pek anlamaz

Zaten okulda dersini göreceksin. C# programalama dilinin yapısını öğrenmen başlangıç için yeterli olacaktır. Youtube'da güncel c# eğitim dersleri ile başlayabilirsin. Yüksek ihtimal dersinizde Visual studio üzerinden masaüstü uygulamalar geliştireceksiniz, bu yüzden c#'ı form uygulamaları üzerinden anlatım sağlayan öğretmenleri dinlemen daha iyi olacaktır. Python ile C# yapısı çok farklıdır ancak temel algoritma ve kod bilgin olduğu için çabuk öğrenirsin.

Hangi Meslek Lisesi Hocam? Çünkü gittiğim lisede 9. sınıfta Python. 10. sınıftada C# öğreitoyrlar.

Hangi Meslek Lisesi Hocam? Çünkü gittiğim lisede 9. sınıfta Python. 10. sınıftada C# öğreitoyrlar.

Yazılım geliştirme alanı, tüm meslek liselerinde benzer şekilde ilerliyor. 9. sınıfta Python, 10. sınıfta C# ile masaüstü uygulama geliştirme ve robotik kodlama, 11. sınıfta ise java ile mobil uygulama ve c# web geliştirme diye ilerliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı