Python Nasıl öğrenilmelidir?

wherwismymnd

Centipat
İyi akşamlar, hobi olarak Python öğrenmeye karar verdim. Uygulama veya araç olarak gerekli şeyler nelerdir? Şu an sadece Visual Studio Code var. Bildiğiniz güzel Python dersi veren YouTube kanalı önerirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aslında bi proje yapmaya karar verir ve o şekilde bir şeyler öğrenmeye çalışırsanız çok daha etkili oluyor, oyun geliştirmeye merak saldığımda özel olarak Unity ve C# dersi aldığım sıralarda pekde iyi verim alamamıştım, fakat basit bir oyun projesine başlamaya karar verdiğimde yeni şeyler öğrene öğrene hem projeyi tamamladım hemde iyi ve kalıcı öğrendim.

Hocam aslında bi proje yapmaya karar verir ve o şekilde bir şeyler öğrenmeye çalışırsanız çok daha etkili oluyor, oyun geliştirmeye merak saldığımda özel olarak Unity ve C# dersi aldığım sıralarda pekde iyi verim alamamıştım, fakat basit bir oyun projesine başlamaya karar verdiğimde yeni şeyler öğrene öğrene hem projeyi tamamladım hemde iyi ve kalıcı öğrendim.
Peki kanal öneriniz var mı hocam? Veya başka kullanmam gereken araçlar veya uygulamalar?

Ben ChatGPT ile öğreniyorum yavaştan iyi oluyor.
Python hakkında pek bir fikrim yok fakat hocamında dediği gibi ChatGPT gibi yapay zekalar fazlasıyla işine yarayacaktır. Python için Visual Studio Code indirmen gerekiyor onu internetten araştırıp bulabilirsin devamında da yapmak istediğin bir proje bularak onun üzerinde yapay zekayla birlikte çalışabilirsin. Biraz da sabır işi bunlar öğrenmek istiyorsan sıkılıp bırakma sürekli bir şeyler üretmeye çalış bu da tavsiyem olsun.

Başarılar dilerim. Bir şaka bırakıp kaçayım o halde.
Boşuna Python (piton) dememişler bu dile. İnsanların aklını zehirliyor, sonra başka dile, başka programcılık yöntemine geçemiyor.
👋

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı