Arkadaşlar biliyorsunuz bu VATAN ve ASUS 3 tane altı ölü pikseli garantiye sokmuyor yokuş yapıyor.
Elimde bir adet monitör var garantisi devam ediyor. İlk aldığım günden beri 1 adet ölü piksel vardı fakat iş yerinde kullandığım için monitörsüz günüm geçemezdi, lazım olduğundan iadeye götürmemiştim. 1 adet için gönderirsem büyük ihtimal geri yollarlar.
Ben bu ölü pikselin yanında 2-3 tane daha ölü piksel yaratmak istiyorum. Bu mümkün mü, nasıl yapılır?
ISO 13406-2 standardına göre 2010 yılında ölü piksel sınırı kaldırılmış. Garantiye kabul etmezlerse tüketici hakem heyetine giderim.
Allah kolaylık versin ben bu ölü piksel meselesi için tam bir ay uğraşmıştım, servise yolla, değişim raporu al, satıcıyla görüş, iade etmelerini bekle vsvs. O yüzden monitörü ölü piksel testi yaptırıp almayı düşünüyorum.
Etik olmayan garanti kapsamında girmeyen kuralları varmış gibi bize "3 tane yan yana ölü piksel olmazsa garantiye girmez gözü rahatsız etmez" söylenmesi.
Ben her türlü garantiye ayıplı ürün şeklinde göndereceğim yokuş yaparlarsa yapacak bir şey yok.
Allah kolaylık versin ben bu ölü piksel meselesi için tam bir ay uğraşmıştım, servise yolla, değişim raporu al, satıcıyla görüş, iade etmelerini bekle vsvs. O yüzden monitörü ölü piksel testi yaptırıp almayı düşünüyorum.