Benim de amacım kendi harcamalarıma yetecek kadar para kazanmaktı açıkçası
zaten ünide öğrenci hayatı:
kira + faturalar + makarna + yettiği kadar gezme tozma eğlenme
O yüzden sık sık iş değiştirerek hep para kazanmayı amaçladım sadece.
Çalışmak tabii ki özünde eğlenceli değil (yazılım hariç, çünkü yazılım aynı zamanda benim hobim). Çünkü düşünürsek mağazada sürekli ayakta durup, bedenen inanılmaz yorulup milletin ve patronların dırdırını çekmek ile evde yatıp dizi izlemeyi karşılaştıramazsın tabii ki
ancak çalışmayı da eğlenceli hale getirmek senin elinde. Çalışma ortamındaki arkadaşlarınla iyi geçinip gırgır şamata yapmak, çalıştığın restoranda iş sürecini geliştirecek şeylere kafa yorup zamanın hızlı geçmesini sağlamak gibi mesela. Sürekli lanet ederek çalışırsan sıkılırsın. Sürekli öfleyip pöfleyerek bilgisayar oyunu oynasan bile sıkılırsın emin ol.
Daha 18 yaşına bile gelmemişken, kimseye yük olmadan bilgisayar almak istemen, üstelik bunu yine kendini geliştirmek için yapmak istemen çok iyi gerçekten. Bu şekilde devam edersen kesinlikle ileride başarılı olacağın garanti. Canı gönülden tebrik ederim seni.
Reşit olmadan nerede nasıl ne işler yapabilirsin maalesef bilmiyorum ama umarım burayı yeşillendiren birileri çıkar.
Şimdiden hayatta başarılar dilerim