Yani bütçemiz elverir de zor elverir. Ben üniversitede iken o da orta okulda olacak. Yüksek ihtimal özele göndeririz onu da. O yüzden biraz zor ama 80.000 altı olursa iyi olur.Kto karatay üniversitesinin pilotaj bölümü oldukça iyiydi bir aralar. Bu bölümü tamamlayarak olabilirsiniz. Bölüm ücreti senelik 60 bin civarı idi. Bir bu kadar da senelik uçak yakıt, hava sahası kullanım ücreti vs gibi ekler tutuyor. Bütçeniz elveriyor ise tercih edebilirsiniz.
Yıllık 80 bine pilotaj zor hocam genelde 100-120 bin TL oluyor ek masraflarla beraber aynı zamanda sıralamayı da tutturmanız lazım en azından ilk 10 binin içinde olmalısınız benim bildiğim. Diyecektim ki hayır THK'nın üniversitesi 482 bin sıralama ile almış vallahi iyi, paranız var ise sınavda başarılı olmaya bile ihtiyacınız yok en azından az bir çalışma ile rahatlıkla yapılabilecek bir sıralama.Yani bütçemiz elverir de zor elverir. Ben üniversitede iken o da orta okulda olacak. Yüksek ihtimal özele göndeririz onu da. O yüzden biraz zor ama 80.000 altı olursa iyi olur.
Maalesef o bitti artık. Akademi ücreti 85.000€ olarak belirledi ve iş garantisini kaldırdı artık.Akademiden mezun olursan THY'ye eğitim ücreti 150 bin euro borçlu kalıyorsun maaştan kesiliyor. Ben de çok kafa yoruyorum bu konuya.
Bu ücretlerde küçük puntoyla yazılı kısımlara dikkat edin. Normal pilot kursundan daha pahalıya denk gelebiliyor çoğu. Yani ücretler hem çok yüksek hem de döviz kuru çok yüksek maalesef.Bölüm ücreti senelik 60 bin civarı idi. Bir bu kadar da senelik uçak yakıt, hava sahası kullanım ücreti vs gibi ekler tutuyor. Bütçeniz elveriyor ise tercih edebilirsiniz.
Yok hayır. Pilot lisansı olan her aday eşittir her firmada. İster dereceye gir ister parasıyla al. Hepsi eşit derecede kabul edilir. Çünkü pilot lisansında mezun olduğun yer yazmaz.Ama eğer amacınız THY gibi köklü bir kuruma gitmekse THY pilotlarını daha çok devletten mezun olanlardan seçiyor benim bildiğim
Zaten ömrümün 20 senesi gidecekse direkt savaş pilotu olurum. Peki diyelim Eskişehir'den mezun oldum gidip pilot olabiliyor muyum yoksa başka bir şeyler mi gerek?@Birisi42 üç yol var aslında. Ya parasıyla, ya burslu/burssuz üniversite ile ya da HHO ile. Fakat HHO ile girersen önce sadece Havacı subay olacağın garanti. Pilot olup olamayacağın tamamen o alandaki başarına bağlı. Yani her HHO öğrencisi elbet pilot olacak diye bir şey yok. Diyelim askeri pilot oldun. O zaman yaklaşık 20 yıllık zorunlu hizmet süren olacak. Yani devlet sana o kadar yatırım yapmış sen kalkıp 2-3 sene sonra ben kaçar diyemiyorsun.
Evet zor maalesef. Parasını verdikten sonra bile eğitimden ayrılman gerekebilir beceremezsen. Pilot lisansı alsan da yeteri derecede iyi değilsen iş bulamama gibi bir durumun bile olabilir.
Maalesef o bitti artık. Akademi ücreti 85.000€ olarak belirledi ve iş garantisini kaldırdı artık.
Bu ücretlerde küçük puntoyla yazılı kısımlara dikkat edin. Normal pilot kursundan daha pahalıya denk gelebiliyor çoğu. Yani ücretler hem çok yüksek hem de döviz kuru çok yüksek maalesef.
Yok hayır. Pilot lisansı olan her aday eşittir her firmada. İster dereceye gir ister parasıyla al. Hepsi eşit derecede kabul edilir. Çünkü pilot lisansında mezun olduğun yer yazmaz.
Ne mezunu oldun anlamadım, pilotaj mezunu mu? Sadece pilot lisansı almış oluyorsun. Sağlık, yabancı dil gibi zorunlulukların var. Ayrıca işe girebilmen için hem pilotluğunun hem mental zekanın hem de karar mekanizması gibi testlere sokulacaksın. Sana o kadar insanın canını ve milyonlarca dolarlık aracı teslim etmelerinin bir bedeli var sonuçta.Zaten ömrümün 20 senesi gidecekse direkt savaş pilotu olurum. Peki diyelim Eskişehir'den mezun oldum gidip pilot olabiliyor muyum yoksa başka bir şeyler mi gerek?
Yani sadece lisans alıyorum. Peki üniversitede hoca eşliğinde minik uçak falan sürdürüyorlar mı yoksa sadece simülasyonla falan mı?Ne mezunu oldun anlamadım, pilotaj mezunu mu? Sadece pilot lisansı almış oluyorsun. Sağlık, yabancı dil gibi zorunlulukların var. Ayrıca işe girebilmen için hem pilotluğunun hem mental zekanın hem de karar mekanizması gibi testlere sokulacaksın. Sana o kadar insanın canını ve milyonlarca dolarlık aracı teslim etmelerinin bir bedeli var sonuçta.
Tamam o zaman hocam. Peki özel falan değil diye devletin uçurmama olayı olur mu? Bence olmaz ama yine de sorayım dedim.@Birisi42 tabii ki. Simülasyon da oluyor normal uçakla uçuş da yapıyorsun. Minik değil küçük uçak diyelim biz ona yine deHatta eğitiminin bir kısmında hoca seni hazır görürse tek başına solo uçuşu da yapıyorsun. Daha sonrasında çift motorlu bir tık daha büyük uçaklarla da uçacaksın.
Hocam aslında bu bir tutku meselesi ben olsam Savaş Pilotluğunu tercih ederdim ancak rahatınıza düşkünseniz yolcu uçağı pilotu olmak çok daha rahat.Peki hocam eğer pilot olunacaksa siz ne pilotluğunu öneriyorsunuz?