Nasıl satın alım yapabiliyorsunuz?

Arkadaşlar samimi olarak soruyorum. 10 binlerce liraya teknolojik alım yapıyorsunuz. Telefonundan sistemine, aracından ekipmanına her teknolojik ürünün forumunda bir sürü konular açılıyor. Gerçekten çok merak ediyorum.
Nasıl satın alım yapabiliyorsunuz?
''Nasılsa fiyatı artacak, taksitle krediyle alayım, öderim'' deyip mi alıyorsunuz?
''Babama söylerim alır, nasıl ödüyorsa ödesin bana ne'' tarzı bir durumunuz mu var?
''Ya taksitle 165486514 ayda ödenir ya bir şey değil'' düşüncesinde misiniz yoksa?
Gerçekten samimi merak ediyorum nasıl alabiliyorsunuz?

Ben öğrenci olduğum için yazın marketlerde reyoncu olarak çalışıyorum, oradan kazandığım parayla da yatırım yapıyorum param katlanmış oluyor, böylelikle istediğim teknoloji ürünlerini alabiliyorum.

Taksitte kendinizi bir yere bağlıyor olmaktan rahatsızlık duymuyor musunuz? Sürekli borçlu olmaktan vs?
Aslına bakarsanız neyi, ne şekilde ödeyeceğime dikkat ediyorum. Genelde 3-6-12 aylık hesaplar yaparak bu alımı gerçekleştirdiğimde günlük yaşantımdan nelerin eksileceğini düşünürüm. Yani "bu ucuzmuş, hadi alayım" demiyorum. Bir taksit durumu yaşanacaksa bir başkasının dönemi bitmiş/yakın olmalı ya da bana uymalı. Bir de belirli bir sınırım var. Beğendiğim bir ürün, indirim almış olsa bile ekonomik şartlarımı zorluyorsa almam.

Zaten dövizle kazanıyorum, TL miktarı beni ilgilendirmez deyip alıyorum genellikle. Kurun yüksek ya da düşük olmasının bana bir zararı yok, kur düzensiz iniş çıkış gösteriyorsa sorun oluyor (firmalar yüksek kurdan fiyatlandırma yapıyor) sadece. Kur 1-2 ay kadar düzene girse bu sorun yine düzelecek.

Aşırı şanslısınız.
Elbette, ama yine de atıyorum, bir telefona 30.000 vermek, kolaylıkla ödeyebilecek olsanız bile mantıksız gelmiyor mu size?

Aşırı şanslısınız.
Şans değil. Hâlâ kurtulamadığım 3-4 saat uyuma alışkanlığım o dönemden kalan sağlıksız bir miras, sosyal çevrede çok sıkıntı çektim, eğitimimde sıkıntı çektim, maddi açıdan 8 gün bir şey yiyemediğim dönem bile oldu. 9 yıl bir tarafımı çatlattım, gece gündüz hem eğitimim hem işim için ırgat gibi çalıştım, yeri geldi 3 gün uyumadan hem sınavlara hazırlanmak hem işlerimi yapmak için uyarıcı madde alıp sağlığımdan oldum da başardım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…