Nasıl sınıfta kalmıyorum?

Suphelia

Kilopat
Merhaba;
Bugün sınavlarla ilgili bilgi almak için okula gitmiştim.
Müdür yardımcısı sınavlara girmek zorunda değilsin sınıfı sorumlu olarak geçiyorsun dedi.
Peki bu nasıl oluyor.
6 dersten kalıyorum ve ortalamam 49.
Bende dilekçemi alıp eve geldim bir yanlışlık mı var yoksa gerçekten mi geçiyorum sınıfı.
Aydınlatırsanız sevinirim 9. sınıfa gidiyorum.

Sorumlu sınıf geçme, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınıf geçme yönetmeliği içerisinde yer alan maddelerden birisidir. Tüm senenin ağırlıklı puan ortalaması 50'nin altında olanlardan zayıf sayısı 3'e kadar olanlar sorumlu sınıf geçme imkanından faydalanabiliyor. Ancak, sorumlu geçilen derslerden sonraki yıllarda sınava giriliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İki dönemin ortalaması 50'yi geçiyorsa o sayede geçiyor olabilirsin.
2. dönem sınavlarına girecektim işte ama sınavlara girmek zorunda değilsin geçiyorsun sorumlu olarak dedi.
6 dersten kaldım bu sene nasıl oluyor da faydalanabiliyorum.
Acaba Okul mu geçiriyor beni ?
Seneye değil mi bu sorumluluk sınavları?

Sana özet yapayım;

Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı ve/veya uygulamalı sınav esaslarına göre birinci ve ikinci dönemin ilk haftası içerisinde iki alan öğretmeni, bulunmaması hâlinde biri alan öğretmeni olmak üzere iki öğretmen tarafından yapılır

Yılsonu beceri sınavında başarısız olan öğrencilerin bu derslere ait sorumluluk sınavları, iş dosyası dikkate alınmaksızın yazılı ve/veya uygulamalı sınav şeklinde yapılır.

Bir dersin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması hâlinde kalkar.

Sorumluluk sınavlarına itiraz edilmesi durumunda bu Yönetmeliğin 49 uncu madde hükümleri uygulanır.

Eğitim ve öğretim yılı başında yapılan sorumluluk sınavı sonunda tek dersten başarısızlığı bulunan son sınıf öğrencileri için
aynı usulle takip eden hafta içinde bir sınav daha yapılır.

Umarım yardımcı olmuştur Yardımcı olduysa çözüm olarak raporlarsan sevinirim.

Peki bu sorumluluk sınavları ne zaman yapılacak?

Peki bu sorumluluk sınavları ne zaman yapılacak?
2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci ve ikinci döneminde yapılan sınavlara geçerli mazereti nedeniyle girememiş öğrenciler ile 24 Mayıs-18 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak sınavlara katılmak isteyip de geçerli mazereti nedeniyle katılamayacak öğrencilere yönelik olarak 21 Haziran- 2 Temmuz 2021. Hangi gruba girdiğini öğretmenlerinin e-okula işleyişine göre değişir bu yüzden hangi grupta olduğunu mutlaka öğretmenlerine sor yanlış tarihte girme sınavlara.

Hocam ben de sadece edebiyattan 45 ortalamadayım. Müdür yardımcımız bize bu sene giriceksiniz demedi. Geçen sene kalanlarda bu sene sınava girecek yani ben de 11. sınıfta mı sorumluluk sınavına mı gireceğim? (10.sınıfım)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…