Nasıl subay olunur?

brkmrs01

Hectopat
Daha fazla  
Subay olmak istiyorum ama kafam biraz karıştı MSÜ kara harp okuluna gideceğim ama sonrasında KPSS'ye mi girmek gerekiyor yoksa KHO'dan mezun olunca direk subay olarak mı atanıyorsun nasıl oluyor?

İkisi de olur. Subay eğitimi alırsan tabi subay olarak atanırsın. Astsubay da var bildiğim kadarıyla başvururken dikkat et o yüzden.

Okuldan olursan KPSS gerek yok. KPSS ile deneyeceksen en az 4 yıllık bir üniversiteden mezun olman gerekiyor.

KHO'dan cıkınca teğmen oluyoruz diye biliyorum peki rütbe atlama nasıl oluyor kurmaylık falan mesela direk muvazzaf subay olsam galiba en fazla yüzbaşı veya albay olabiliyorum ama kurmay olunca sınır olmuyor sanırım.

Teğmen subay demek zaten.

Okuldan mezun olursan general rütbelerine kadar yükselebilirsin, dışarıdan, KPSS ile muvazzaf olursan en üst rütbe albay olabilirsin.

Subay olmak istiyorum ama kafam biraz karıştı MSÜ kara harp okuluna gideceğim ama sonrasında KPSS'ye mi girmek gerekiyor yoksa KHO'dan mezun olunca direk subay olarak mı atanıyorsun nasıl oluyor?

Kara harp okulundan mezun olunca direkt atanıyorsun kpps girmene gerek yok.

Rütbe atlama zamanla oluyor kurmay olmak için harp akademisine istersen gidiyorsun kurmay olmazsan en fazla albay olabiliyorsun. kurmay olduktan sonra Genelkurmay başkanlığına kadar yolu var.

Okuldan mezun olursan general rütbelerine kadar yükselebilirsin, dışarıdan, KPSS ile muvazzaf olursan en üst rütbe albay olabilirsin.
Kadınlar 1 senelik yedek subay olabilir mi

nasıl yani ben şimdi 4 yıllık bir üniversite bitirsem bölümümde sayısal bir bölüm olsa askeriye girdigimde direk subaylıktanmı başlıycam başka hiçbir sınava girmiyicemmi

Okulu başarı ile bitirince direkt olarak teğmen rütbesi ile göreve başlarsın. Standart süreler var bu süreler sonunda albaylığa kadar yükselirsin. Tabii bunu önce çekmenin yolları var ama öyle kolay değil.

Bazı sınıflarda kurmay olmadan da general olabilirsin ama tabii ki general olmanın ilk şartlarından biri kurmay olman. Tabii generallik atama ile yapılıyor yani sen istediğin kadar kurmay ol rütbe vermezlerse general olamazsın.

Nasıl yani ben şimdi 4 yıllık bir üniversite bitirsem bölümümde sayısal bir bölüm olsa askeriye girdigimde direk subaylıktanmı başlayacağım başka hiçbir sınava girmiyicemmi.

Şimdi dışarıdan askeriyeye girmek öyle olmuyor. Bunun için 2 yol var ya sözleşmeli subaylık ile başlayacaksın ki bunun için mülakata sınava giriyorsun sonra muvazzaf geçiş yapacaksın ya da askerliğini yedek subay olarak yapıp askerlik bitiminde devam edeceksin.

Kadınlar 1 senelik yedek subay olabilir mi?

Yedek subaylık zorunlu askerlik kapsamında yapılıyor kadınlarda olacağını sanmıyorum.

Son düzenleme:
şimdi sözleşmeli subaylık daha iyi yoksa yedek subaymı bide sözleşmeyi subay olmak istesem yazılı bir sınava giricemmi kpss yada başka bir sınava

Şimdi sözleşmeli subaylık daha iyi yoksa yedek subaymı bir de sözleşmeyi subay olmak istesem yazılı bir sınava giricemmi KPSS'ya da başka bir sınava.

Yedek subaylık zorunlu askerlik kapsamında yapılıyor. Yani 4 yıllık mezunlar için 2 seçenek var ya kısa dönem dediğimiz 6ay ya da uzun dönem dediğimiz yedek subay. Bu iki seçenek sonunda da terhis olup sivile dönersin. Yedek subaylığın sonunda eğer imkan varsa terhis bırakabiliyorsun yani askerlikten devam edebilirsin tabii bu her branş ve o anki ihtiyaca göre değişiyor.

Sözleşmeli subaylık için kendi sınavlarına giriyorsun yönetmelik değişmediyse KPSS istememesi lazım.

İkisi farklı şeyler iyi kötü diye bir ayrım yok aralarında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…