Nasıl tam hazır (Custom) bir Windows ISO'su yapılır?

Orkun Tarlacı

Decapat
Daha fazla  
Selam dostlar,

Ben Acıbadem hastanesi'nde BT elemanıyım. Günde yaklaşık 4-5 makineye format atıyor, sürekli kurulum yapıp programlar yüklüyorum. Bu durumdan sıkılmaya başladım; özellikle Office programları kurmak ve Windows ayarlarını yapmak hem yorucu hem de sıkıcı hale geldi.

İnternette ISO oluşturma yöntemleriyle ilgili bazı şeyler duydum. Burada gezerken, aşağıda vereceğim bir konu buldum ve bunu denemek istedim. 2-3 video izledim, ama tam olarak istediğim şeyleri karşılamıyor. Daha önce Acronis True Image programını kullandım, ancak ayrı ayrı 4 makinemiz var ve 3 tanesi Acronis programını çalıştırmıyor. Bu nedenle, o yöntem de işe yaramadı.

Aşağıda ilk verdiğim linkteki normal bir format ISO'su olduğu için kabul etti. Benim yapmak istediğim şey, Office programları yüklü ve Windows ayarları yapılmış bir Windows ISO'su oluşturmak.

Teşekkürler!

İlk dediğim link: Windows 10 Pro (x64) LITE Edition - AncOS v1
YouTube linkleri:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kullandığım programlar: GitHub - ChrisTitusTech/winutil: Chris Titus Tech's Windows Utility - Install Programs, Tweaks, Fixes, and Updates
NTLite Download

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben hep Acronis True Image kullandım. Hiç sorun yaşamadım. 3 makine Acronis programını çalıştırmıyor derken hatamı alıyorsunuz?

Sanal da sistem disk 2'ye bolunur, program ve yedekleme D ye alınır.(C imaj alınacagı için)
Sistemi kurup internete baglamadan kurulum yapar,
Ayarlar, kişisellestirme yapar
Kurulumdan sonra gpedit. MSC'den aygıt güncellemeleri kapatır.
İnterneti açar, güncelleme vs varsa onları da yapar.
Aygıt sürücüsünden isterse sanal makine Ethernet sürücüsünü kaldırabilir.
Programları yükler, DISM++ ile sistemim imajını install.wim olarak alır.
BU İŞLEMLER SIRASINDA Defender KAPATILIR.
Bir ISO kalıbındaki install.wim'i siler.
Kendi aldıgı wimi (PowerISO, UltraISO vs) ile month eder.
Bu sekilde evrensel imaj alınabilir.

Bu işlerde tnctr forumda iyi adamlar var.
Motun, forjest, mrush, emre28, köylü (aklıma ilk gelenler)
Forumda Hüseyin Uzunyayla hoca var,
Namı diger ognitorenks.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…