Fd-cli benim kendi yaptığım bir takım komut. Bunun olayı ise isminde de anlaşılabileceği üzere F-droid'i Termux üzerinden kullanmamızı sağlıyor. Çalışma mantığı çok basit, zaten kaynak kodu GitHub'da var, isteyen bakabilir. İşinize yarar mı bilmiyorum ama projeyi biraz daha geliştirmeyi düşünüyorum, o zaman belki daha kullanışlı olabilir.
Kurulum
Not: root'suz cihazlarda uygulama yükleme özelliği çalışmamaktadır.
Termux'u açın ve aşağıdaki komutu yazın:
Gereken dosyalar otomatik olarak kurulacak ve geçici kurulum dosyaları silinecektir.
Kullanım
Örnek kullanım
Yükleyeceğimiz uygulamanın öncelikle paket adını öğrenmemiz gerekiyor. Bunun için:
Komutunu yazıyoruz ve çıkan listeden istediğimiz uygulamanın paket adını alıyoruz.
Daha sonra:
Yazıp, az önce aldığımız paket adını yapıştırıyoruz. Script otomatik olarak APK dosyasını indirip cihazımıza yüklüyor.
Kaynak: GitHub - av2xn/Fd-cli
Kurulum
Not: root'suz cihazlarda uygulama yükleme özelliği çalışmamaktadır.
Termux'u açın ve aşağıdaki komutu yazın:
Bash:
pkg install git -y && git clone https://github.com/av2xn/Fd-cli && cd Fd-cli && bash setup.sh && cd ..
Gereken dosyalar otomatik olarak kurulacak ve geçici kurulum dosyaları silinecektir.
Kullanım
Kod:
fd s → Uygulama arama.
fd i → APK yükle (örnek: org.app_123.apk)
fd u → Veritabanını güncelle.
Örnek kullanım
Yükleyeceğimiz uygulamanın öncelikle paket adını öğrenmemiz gerekiyor. Bunun için:
Kod:
fd s
Komutunu yazıyoruz ve çıkan listeden istediğimiz uygulamanın paket adını alıyoruz.
Daha sonra:
Kod:
fd i
Yazıp, az önce aldığımız paket adını yapıştırıyoruz. Script otomatik olarak APK dosyasını indirip cihazımıza yüklüyor.
Kaynak: GitHub - av2xn/Fd-cli