AslanOnbir
Kilopat
Bir de TYT puanını yüksek tutmakta baya işe yarıyor ama 250 ile kazananda var 300 ile kaybedende. Sözlü mülakatta zaten işin yarısı. Spor mülakatı %25 TYT %25 Sözlü Mülakat ise %50 diye geçiyor genelde.Kesinlikle. Polisliğe hazırlıkta en önemli unsur spor mülakatı. Spor mülakatında rekor derece (en son 38-40 saniye aralığı rekor oluyordu) yaptıktan sonra kazanma şansın kat kat artıyor.
Doğrudur. Spor mülakatında yetersiz derece yaptığın zaman torpilin en kral yerden olsun kazanma şansın çok çok düşük. Çünkü spor mülakatında tüm şeyler kayıt altına alınıyor. O yüzden spor mülakatına oldukça sağlam hazırlanıp girmesinde çok fayda var...Bir de TYT puanını yüksek tutmakta baya işe yarıyor ama 250 ile kazananda var 300 ile kaybedende. Sözlü mülakatta zaten işin yarısı. Spor mülakatı %25 TYT %25 Sözlü Mülakat ise %50 diye geçiyor genelde.
aslında ben nerdeyse hiçbirşey bilmiyorum yaniMesleğe başlamadan seçim yapabiliyorsun
o0Bumblebee0o merak ettiklerin varsa sorabilirsin. Mülakat tecrübelerimi aktarabilirim sana..
1) Öncelikle; lise okuyup, üniversite sınavından (TYT) 250 ham puan ve üzeri alanlar PMYO (Polis Meslek Yüksekokulu)'a başvuru yapabiliyorlar. Aynı şekilde Lisans ve Önlisans mezunu adaylarda KPSS sınav şartı ile POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi) ve PAEM'e (Polis Amirleri Eğitim Merkezi) başvuruda bulunabiliyorlar.aslında ben nerdeyse hiçbirşey bilmiyorum yani
mesela;
1)sınavda neler çıkacak
2)lise mezunu başvuru oluyormu
gibi yani tüm büldüklerinizi bana yazarsanız hepsini okuyabılırım şimdiden çok teşekkür ederim cevabınızı bekliyorum
öncelikele çok teşekkür ederim bu kadar uzun yazdıgın ve tum herseyı cevapladıgın ıcın ben herseyı anladım ama bır tek sınavda o kartlarda ne soruldugunu merak ettım bunuda cevaplarsan sevınırım sımdıden cok tesekkur ederım ben 16 yasındayım ve ankaradayım bır sorun olursa sana ulasacagım1) Öncelikle; lise okuyup, üniversite sınavından (TYT) 250 ham puan ve üzeri alanlar PMYO (Polis Meslek Yüksekokulu)'a başvuru yapabiliyorlar. Aynı şekilde Lisans ve Önlisans mezunu adaylarda KPSS sınav şartı ile POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi) ve PAEM'e (Polis Amirleri Eğitim Merkezi) başvuruda bulunabiliyorlar.
2) Başvuru sürecinden sonra mülakat süreci başlıyor. Başlama tarihi belli olmuyor. Pandemiden önce 3 mülakat aynı gün içerisinde oluyordu. Yani sağlık, spor ve sözlü mülakatlar sırasıyla aynı gün içerisinde yapılıyordu. Pandemiden sonra bu mülakatlar belirli aylara bölündü. Ben POMEM sınavlarına girdim, 3 mülakat da farklı aylarda yapıldı, yoğunluk oluşmaması için.
3) Mülakat tarihleri belli olduktan sonra sınava giriş belgesinde belirtilen adresteki polis okuluna gidip öncelikle sağlık mülakatından geçiyorsunuz. Ellerinize, parmaklarınıza, vücudunuzun her yerini kontrol ediyorlar. Diş yapınıza, çene yapınıza, yürüyüşünüze, duruşunuza. Kısacası tüm vücut kontrolleri gerçekleştiriliyor. Diş yapısı çok bozuk olan, çene yapısı, yürüyüşü, duruşu vs. bozukluklar olan sağlık mülakatından elenebiliyor.
4) Ardından spor mülakatı geliyor. Eğer gerçekten mesleği istiyorsan spor mülakatına çok iyi hazırlanmanı tavsiye ederim. Bulunduğun il de büyük ihtimal parkur eğitimi veren hocalar, spor salonları vardır. Her il de oluyor bu. İnternetten araştırabilirsin (Örn: Üsküdar polis parkur eğitimi vs.) gibi. Genelde kapalı spor salonlarında oluyor bu eğitim. Eğitime gitme süresi sana kalmış. İster 1 ay git ister 2 ay, istersen 1 hafta. Bu eğitim, seni spor mülakatındaki parkura hazırlaması açısından çok önemli. Nerede ne yapacağını, hangi engeli nasıl geçeceğini birebir öğrenebilirsin. Spor mülakatı tamamen kondisyon ile alakalı. Genelde iyi derece yapanlar sporcu yada iyi bir kondisyona sahip olanlar oluyor. Dediğim gibi, spor mülakatına hazırlanman senin için ekstra avantaj olur. Hiç gerilmene gerek yok parkur göründüğü gibi zor değil, tamamen kondisyon ve parkuru tanımanla alakalı. İyi hazırlan.
5) Spor mülakatını başarıyla geçen adaylar sözlü mülakata katılma hakkı kazanıyor. Sözlü mülakat çok önemli. Spor mülakatında iyi bir derece yakaladıysan bu senin için büyük avantaj olacaktır. Sözlü mülakatında kasılmana hiç gerek yok. Elbet biraz heyecan olacaktır fakat düşünüldüğü kadar gerilimi olan bir ortam değil. Bana göre öyle en azından. Sözlü mülakatına temiz, düzenli kıyafetle gitmek avantajdır. Varsa takım elbiseyle gitmeni öneririm. Sözlü mülakata ilk girişte komisyon üyelerinin karşısına geçip, kendini tanıtmanı istiyorlar. Aile ile ilgili sorular, kaç kardeşsin, ne iş yapıyorlar vs. Burada tamamen senin konuşma şeklini ve sorulara cevap verme şeklini test ediyorlar. Karşılıklı muhabbet içerisinde geçiyor. Ardından yan tarafta bulunan masadan soru kartlarından bir tanesini çekmeni istiyorlar. Bu karttaki soruyu okuyup, cevaplıyorsun. Sonrasında mülakat bitiyor ve sonuçları beklemeye başlıyorsun.
Mülakat için gittiğin polis okulunda görevli polisler oluyor. Herkesi yönlendiriyorlar o açıdan yabancılık hiç çekmiyorsun.
Tüm duyuruları buradan takip edebilirsin: https://www.pa.edu.tr/
Takıldığın, merak ettiğin başka konular varsa sorabilirsin.
Genel kültür,tarih vs.öncelikele çok teşekkür ederim bu kadar uzun yazdıgın ve tum herseyı cevapladıgın ıcın ben herseyı anladım ama bır tek sınavda o kartlarda ne soruldugunu merak ettım bunuda cevaplarsan sevınırım sımdıden cok tesekkur ederım ben 16 yasındayım ve ankaradayım bır sorun olursa sana ulasacagım
Aklına gelebilecek her konu ile alakalı sorular çıkabilir (Genel kültür, coğrafya, tarih, sanat vs.) Mesela bazı sorular var yorum yaparak cevaplanabilecek tarzda bazıları da bilgi üzerine olabiliyor. Yüzlerce kart içerisinden çekeceğin karta bağlı, şansöncelikele çok teşekkür ederim bu kadar uzun yazdıgın ve tum herseyı cevapladıgın ıcın ben herseyı anladım ama bır tek sınavda o kartlarda ne soruldugunu merak ettım bunuda cevaplarsan sevınırım sımdıden cok tesekkur ederım ben 16 yasındayım ve ankaradayım bır sorun olursa sana ulasacagım
Tekrardan Merhaba yine bazı sorular sormak istedim ben Ankarada oturuyorum ve 17 yaşımdayım şuanda lise 3e gidiyorum ve son seneyıde atlattıktan itibaren ne yapmam gerektiğini bilmiyorum hangi sanavlara gireceğim (tyt-ayt) yada ankarada hangi okulu tercih etmem gerekiyor hiçbir fikrim yok ve çok endişeleniyorum istediğim okula gidemessem istediğim puanı geçemessem vs. yardıma ihtiyacım var ve sizden dönüş bekliyorumAklına gelebilecek her konu ile alakalı sorular çıkabilir (Genel kültür, coğrafya, tarih, sanat vs.) Mesela bazı sorular var yorum yaparak cevaplanabilecek tarzda bazıları da bilgi üzerine olabiliyor. Yüzlerce kart içerisinden çekeceğin karta bağlı, şansÇok önemli bir kısım değil, genelde hal ve hareketlerine, konuşma tarzına dikkat ediyorlar. Hiç problem değil, takıldığın veya merak ettiklerin varsa sorabilirsin. Elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.