Çözüldü Nasıl Vulkan kurabilirim?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Arkadaşlar RX 570 kullanıyorum. Yakında 2K monitöre geçeceğim. Minecraft'ı 60FPS oynuyum diğer oyunlarda 40FPS bana yeter diyordum ki şu konuya rastladım: RX480 2160P Ultra World War Z Benchmark - Technopat Sosyal Arkadaş RX480 ve Vulkan ile World War Z 4K Ultra'da 60FPS almış. Ancak aynı testi DX11 ile yaptığında 32FPS almış. Ben her Windows kurduğumda DX güncellerim ve oyunuma bakarım ancak bu tabloyu gördükten sonra şaşırdım. Nasıl kurabilirim ve bu kadar fazla FPS farkı olması normal mi? Diğer oyunlarda da bu kadar fark görür müyüm?

Oyun destekliyorsa ayaralar kısmından oyun API'sini değiştirebilirsiniz.

Vulkan API ekran kartları ile yer yer daha fazla FPS almasına sebep olurken yer yer de kayıp vermesine sebep olabilir.
Bu oyuna bağlı olarak değişir ancak Vulkan AMD ekran kartlarını daha çok seviyor gibi.

Vulkan, DirectX 12 öncesi API'lere göre daha verimli diyebiliriz. Konsollar şu anda Vulkan kullanıyor. RDR2 de konsoldan geldiği için varsayılan olarak Vulkan ile çalışıyor.
  • Evet, çoğu durumda Vulkan ile daha iyi performans alman lazım.
  • Vulkan, ekran kartı sürücüsü ile gelir.
  • Oyunda Vulkan açabilmek için oyunun Vulkan desteklemesi şart!
Vulkan AMD ekran kartlarını daha çok seviyor gibi.
Bunun sebebi de Vulkan'ın bir AMD API'si olan Mantle'ın geliştirilmiş hali olmasıdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…