Nasıl yazılımcı olunur?

Akıllı Kuş

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, geleceğimdeki meslek için yazılımcılık yapmak istiyorum. Bilgisayarlarla aram iyi, İngilizcem var ve çabuk öğrendiğimi söyleyebilirim, ancak bu işe nasıl başlanır, ne tip yollar takip edilmeli, hangi yazılım dalları bana uygun olur merak ediyorum. Lisede iken bilişim teknolojileri bölümündeydim ve HTML/CSS görmüştük, bu ikisini kesinlikle istemiyorum.

Kısacası arkadaşlar, soru şu: Sıfırdan üniversite olmadan nasıl başlanır?

Hocam önce nereye yöneleceğiniz seçebilirsiniz mobil uygulama geliştirmede iyi para diye biliyorum. Üniversite olmadan sertifika almanız lazım öğrendiğiniz dil için ama Türkiye'de iş bulma konusunda sıkıntı yaşabilirsiniz üniversite diploması olmadığından dolayı.

Asıl soru şu.

Neden yazılımcı olmak istiyorsun?

3 sebebim var diyebilirim. Kalbimde var desem yalan olur ancak diğer işlere nazaran daha sıcak bakıyorum.

1. yazılımcılık önü açık bir meslek ve eğer kendimi yetiştirip doğru adımlar atarsam iyi yerlere gelebilirim. Gelecek planlarımın önemli bir kısmında yazılımcılığı tutuyorum ve öğrenmeye kararlıyım.

2. inanıyorum ki çalışarak ve öğrenerek, ilk başlarda zorlanacağımı da bilerek en azından bir vasıf elde etmiş olacağım.

3. çalışma şartları diğer iş tiplerine göre daha rahat. Gelir bakımındanda aynı sayılır.

Hocam önce nereye yöneleceğiniz seçebilirsiniz mobil uygulama geliştirmede iyi para diye biliyorum. Üniversite olmadan sertifika almanız lazım öğrendiğiniz dil için ama Türkiye'de iş bulma konusunda sıkıntı yaşabilirsiniz üniversite diploması olmadığından dolayı.

Hocam ilk başlardaki amacım genel olarak bir vasıf kazanmak diyebilirim yani şimdilik maksat "yazılımcı olayım, yataktan 3 saat çalışıp cebime aylık 100k TL atayım (!) " değil. Nereye yöneleceğim ise (HTML ve CSS hariç) fark etmiyor, ancak phytonun/javanın başlangıç için iyi olduğunu duydum. Doğru mudur?

ancak phytonun/javanın başlangıç için iyi olduğunu duydum. Doğru mudur?
Hocam kolay öğrenilebilirlik açısından onlar öneriliyor ama önemli olan şey öğrenilebilirlik değil kullanışlılık önemli. Daha da önemlisi yaptığınız proje ile uyumu önemli. Önce ne yapmak istediğinize karar verin. Sonra hangi dil ile iyi yapıldığını öğrenin. Ardından o programlama dili üzerinde gelişin.

3 sebebim var diyebilirim. Kalbimde var desem yalan olur ancak diğer işlere nazaran daha sıcak bakıyorum.

1. yazılımcılık önü açık bir meslek ve eğer kendimi yetiştirip doğru adımlar atarsam iyi yerlere gelebilirim. Gelecek planlarımın önemli bir kısmında yazılımcılığı tutuyorum ve öğrenmeye kararlıyım.

2. inanıyorum ki çalışarak ve öğrenerek, ilk başlarda zorlanacağımı da bilerek en azından bir vasıf elde etmiş olacağım.

3. çalışma şartları diğer iş tiplerine göre daha rahat. Gelir bakımındanda aynı sayılır.

Hocam ilk başlardaki amacım genel olarak bir vasıf kazanmak diyebilirim yani şimdilik maksat "yazılımcı olayım, yataktan 3 saat çalışıp cebime aylık 100k TL atayım (!) " değil. Nereye yöneleceğim ise (HTML ve CSS hariç) fark etmiyor, ancak phytonun/javanın başlangıç için iyi olduğunu duydum. Doğru mudur?
Eğer yeni başlıyorsanız ve yazılım ile algoritmaları öğrenme aşamasındaysanız Python sizin için uygun olacaktır. Daha zor bir dilden başlamanız yazılımdan soğumanıza sebep olur. Ben Python bilmeme rağmen C# dilini öğrenmeyi denerken zorlandım. Eğer yazılım ve algoritmalar hakkında sıfır bilginiz varsa (if-else ne işe yarar bilmiyorsanız) bir süre Scratch bile kullanabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar, geleceğimdeki meslek için yazılımcılık yapmak istiyorum. Bilgisayarlarla aram iyi, İngilizcem var ve çabuk öğrendiğimi söyleyebilirim, ancak bu işe nasıl başlanır, ne tip yollar takip edilmeli, hangi yazılım dalları bana uygun olur merak ediyorum. Lisede iken bilişim teknolojileri bölümündeydim ve HTML/CSS görmüştük, bu ikisini kesinlikle istemiyorum.

Kısacası arkadaşlar, soru şu: Sıfırdan üniversite olmadan nasıl başlanır?
  • Temel Bilgileri Edin: Bilgisayar bilimi veya yazılım mühendisliği hakkında temel bilgi sahibi ol. Algoritmalar, veri yapıları ve programlama dilleri (Python, Java, C++, vb.) gibi konuları öğren.
  • Programlama Dili Seçimi: Başlangıç için bir programlama dili seç. Python, özellikle yeni başlayanlar için anlaşılır ve popüler bir dil.
  • Kaynaklardan Öğren: Online kurslar (Coursera, Udemy, Codecademy), kitaplar veya YouTube videoları gibi kaynaklardan faydalan.
  • Uygulama Geliştir: Kendi projelerini yaparak öğrendiklerini pratiğe dök. Basit uygulamalarla başlayıp, zamanla daha karmaşık projelere geçebilirsin.
  • Algoritma ve Veri Yapıları: Bu konularda derinleşmek, yazılım geliştirme becerilerini artırır ve problem çözme yeteneğini geliştirir.
  • Versiyon Kontrol Sistemleri: Git gibi versiyon kontrol sistemlerini öğren. Bu, projelerini yönetmene ve diğer geliştiricilerle iş birliği yapmana yardımcı olur.
  • Topluluklara Katıl: Yazılım topluluklarına (forumlar, meetuplar) katılarak diğer yazılımcılarla tanışabilir ve deneyimlerini paylaşabilirsin.
  • Staj ve Projeler: Gerçek dünya deneyimi kazanmak için staj yap veya açık kaynak projelerine katkıda bulun.
  • Sürekli Öğren: Teknoloji hızla değişiyor, bu yüzden güncel kalmak için sürekli öğrenmeye devam et.
  • Portföy Oluştur: Yaptığın projeleri bir araya getirerek bir portföy oluştur. Bu, iş başvurularında sana avantaj sağlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı