Herkese selam, iyi Sosyaller. En yakın kız arkadaşım diye tanımladığım birisi var. Üçlü bir grubuz sınıf içinde. İki erkek bir kız. Ben onu en yakın kız arkadaşım olarak görürüm. O da beni ve gruptaki diğer çocuğu öyle gördüğünü söyler. Yüz yüzeyken gayet iyiyiz ama sanaldan yazınca falan kısa cevaplar verir, mesaja bakmaz veya görüldü atar. Bende bu yüzden hiç yazmam normalde ancak yaz tatili sebebiyle iki aydır görüşemedik. Bende hem yazayım hem de görüşme ayarlayayım diye düşündüm. Doğum günü de yaklaşıyor, onu kutlarız dedim (o benimkini kutlamamıştı) ve "nasılsın, tatil nasıl gidiyor" dedim.
Bunu sabahın 10'unda yazdım ve henüz bir saat önce görmesine rağmen cevap vermedi. Defalarca uyardım önceden. Yaptığında üzülüyorum dedim. Ben seni önemseyip mesaj atıyorum ama sen resmen umurumda değilsin şeklinde tepki veriyorsun, mesaj yazmaya değer birisi olarak bile görmüyorsun, en azından ben öyle anlam yüklüyorum dedim. Dalga geçer gibi ben herkese öyleyim ne yazacağımı bilemiyorum, mesajlaşarak konuşmaya alışık değilim diyor. İyiyim sen nasılsın demek zor mu cidden?
Her neyse. Bu durum beni üzdü. Kendimi aptal gibi hissettiriyor her seferinde. Sizce ne yapmalıyım? Bana kalırsa arkadaş dediğin böyle yapmamalı. Her seferinde soğuyorum kızdan ama benimle bir kez konuşunca geri ısınıyorum. Onu görünce tekrar içim bir değişik oluyor. Rüyamda görüyorum vb. okuldan da nakil aldırdı zaten, yani yüz yüze görüşemeyeceğiz. Durum böyle olunca artık arkadaşlığı nasıl yürütebiliriz ki? "okuldan ayrılsam da görüşmeye devam edeceğiz değil mi? " deyip duruyordu ama o böyle davranırsa nasıl olacak ki bu iş? Akışına mı bıraksam? Ben de yazmayayım, ileride ne olursa olsun. Veya bitireyim mi arkadaşlığı? Bu da buraya kadar olsun.
Zaten bugüne kadar hiçbir kızla olan ilişkim sağlam ve uzun süreli olmadı. Sevgilim hiç olmadı. Arkadaşlıklarda hep böyle saçma sapan sebeplerden sona erdi. Küssem, trip atsam, aynılarını yapsam umurunda olmaz. Bir süre o bana öyle davranıyor diye duygularını önemsemeden hareket ettim ve bana iki hafta küstü. Bende gurur yaptım yanına gitmedim ama okulun son günü yine dayanamayıp özür diledim. Belki de sorun bende.
Siz olsanız ne yapardınız? Beni başka sebeplerle de kırdığı oluyor ama ben kolay kolay küsen, darılan birisi değilim. Gerçekten nokta koyup her ne kadar üzülsem de bir belirsizlik içinde yaşamak yerine ortada kesin bir şeylerin olmasını istiyorum. Görüp unutmuştur, işi vardır demeyin. Her zaman yaptığı ve yaptığını kabul edip uyarılmasına rağmen kendini düzeltmeyen biri. Başkalarına böyle mi bilemiyorum. En yakın arkadaşı olan bir başka kıza böyle yapmadığını düşünüyorum yine de. Cevaplarınız için teşekkürler.