Nasılsın sorusuna görüldü atan yakın arkadaş

Travis_Bickle

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Radeon XFX RX6400 4gb GPU, AMD Ryzen 5 4500 CPU, 8+8 3000'lik DDR4 Ram, 650w 80+ PSU, Rampage Membran Klavye, AOC GM500 Mouse, AOC 24G2SP Monitör, Samsung SyncMaster 932NWE Plus 8000:1 5 ms İkinci Monitör, Rampage Kulaklık
Meslek
Öğrenci
Herkese selam, iyi sosyaller. En yakın kız arkadaşım diye tanımladığım birisi var. Üçlü bir grubuz sınıf içinde. İki erkek bir kız. Ben onu en yakın kız arkadaşım olarak görürüm. O da beni ve gruptaki diğer çocuğu öyle gördüğünü söyler. Yüz yüzeyken gayet iyiyiz ama sanaldan yazınca falan kısa cevaplar verir, mesaja bakmaz veya görüldü atar. Bende bu yüzden hiç yazmam normalde ancak yaz tatili sebebiyle iki aydır görüşemedik. Bende hem yazayım hem de görüşme ayarlayayım diye düşündüm. Doğum günü de yaklaşıyor, onu kutlarız dedim (o benimkini kutlamamıştı) ve "nasılsın, tatil nasıl gidiyor" dedim.

Bunu sabahın 10'unda yazdım ve henüz bir saat önce görmesine rağmen cevap vermedi. Defalarca uyardım önceden. Yaptığında üzülüyorum dedim. Ben seni önemseyip mesaj atıyorum ama sen resmen umurumda değilsin şeklinde tepki veriyorsun, mesaj yazmaya değer birisi olarak bile görmüyorsun, en azından ben öyle anlam yüklüyorum dedim. Dalga geçer gibi ben herkese öyleyim ne yazacağımı bilemiyorum, mesajlaşarak konuşmaya alışık değilim diyor. İyiyim sen nasılsın demek zor mu cidden?

Her neyse. Bu durum beni üzdü. Kendimi aptal gibi hissettiriyor her seferinde. Sizce ne yapmalıyım? Bana kalırsa arkadaş dediğin böyle yapmamalı. Her seferinde soğuyorum kızdan ama benimle bir kez konuşunca geri ısınıyorum. Onu görünce tekrar içim bir değişik oluyor. Rüyamda görüyorum vb. okuldan da nakil aldırdı zaten, yani yüz yüze görüşemeyeceğiz. Durum böyle olunca artık arkadaşlığı nasıl yürütebiliriz ki? "okuldan ayrılsam da görüşmeye devam edeceğiz değil mi? " deyip duruyordu ama o böyle davranırsa nasıl olacak ki bu iş? Akışına mı bıraksam? Ben de yazmayayım, ileride ne olursa olsun. Veya bitireyim mi arkadaşlığı? Bu da buraya kadar olsun.

Zaten bugüne kadar hiçbir kızla olan ilişkim sağlam ve uzun süreli olmadı. Sevgilim hiç olmadı. Arkadaşlıklarda hep böyle saçma sapan sebeplerden sona erdi. Küssem, trip atsam, aynılarını yapsam umurunda olmaz. Bir süre o bana öyle davranıyor diye duygularını önemsemeden hareket ettim ve bana iki hafta küstü. Bende gurur yaptım yanına gitmedim ama okulun son günü yine dayanamayıp özür diledim. Belki de sorun bende.

Siz olsanız ne yapardınız? Beni başka sebeplerle de kırdığı oluyor ama ben kolay kolay küsen, darılan birisi değilim. Gerçekten nokta koyup her ne kadar üzülsem de bir belirsizlik içinde yaşamak yerine ortada kesin bir şeylerin olmasını istiyorum. Görüp unutmuştur, işi vardır demeyin. Her zaman yaptığı ve yaptığını kabul edip uyarılmasına rağmen kendini düzeltmeyen biri. Başkalarına böyle mi bilemiyorum. En yakın arkadaşı olan bir başka kıza böyle yapmadığını düşünüyorum yine de. Cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kız yakın arkadaşınızdan ziyade siz onu seviyorsunuz ve basit bir şey söyleyeceğim: Gösterdiğiniz ilginin karşılığını göremiyorsanız o gösterdiğiniz ilgiyi kesin, yapacak başka bir şey yok. Size cevap vermediğine göre demek ki o aralarda farklı kişilerle konuşuyor ki size cevap yazacak vakti yok. Diğer arkadaşınla arkadaşlığını sürdürebilirsin, bunda sorun yok da arkadaşına durumu anlataraktan bu kızla arkadaşlık ilişkisini kestiğini belirtebilirsin. Bu arada kıza siz küstünüz diye zorla o çocuğu küstürme de Gerçekten böyle şeylere gerek yok.

Hocam maaşallah bu kategorideki herkese yardımcı oluyorsunuz. Biraz göz atayım dedim ve hep siz varsınız. Bir baktım ki buna da yorum yapmışsınız her neyse. Ben küstüm diye başkasını küstürmeye çalışmam asla. Hiç de sevmediğim bir şeydir zaten. Doğrusunu konuşmak gerekirse geçen sene kızı çok yalnız görüyor, sınıftakilerin ona zorbalık yapmasına dayanamıyor ve kıza üzülüyordum. Sonra onu o yönde sevdiğimi fark ettim. Birden oldu her şey. Sonra ben ona karşı duygularımı gizledim. Ergenlikle beraber içimde büyüdü bunlar ama onu bırakıp kendime odaklanıp gelişimim üzerine çalıştım ve şu an duygularım karışık. Hoşlanıyor muyum, hoşlanmıyor muyum bilemiyorum. Ben kendimi hoşlanmadığım yönümde inandırıyorum fakat gerçek içimde bir yerlerde saklı ve benim inandığımdan daha farklı sanırım. Yine de kendime söz geçirebiliyorum. Onu sadece arkadaş olarak sevdiğime inanmaya devam etmeye çalışacağım. Gerçi öyle olsa şu an çoktan onu bırakmam gerekirdi sanırım yani arkadaşlığı kesmemi mi öneriyorsunuz? Bundan onun haberi olmalı mı yoksa ilgiyi alakayı kesip sessizce bu işi bitirmeli miyim? Bu kategoride arkadaşlık ilişkilerimle ilgili başka şeyler de yazmayı düşünüyorum. Sizi oraya da beklerim. İyi sosyaller. İyi geceler.

Sizce ne yapmalıyım?

Konu içerisinde cevap vermeye değer tek soru bu gibi duruyor. Cevabı da hiçbir şey yapmamak.

Sırf 1 saat önce görüldü yediğin için kelimeler dolu bir konu açmak sence de saçma değil mi? Bu tarz konulara kafayı takmak saçmalığın daniskası. Görüldü attıysa attı sana ne, onun kaybı?

@Travis_Bickle muhtemelen hoşlantınız anlık hoşlantı, ergenliğe yeni girdiyseniz bu tarz şeyler gayet normal. Sessiz sedasız ilişkiyi bitirin, sorduğunda da sebebini söylersiniz. Muhtemelen soracağını da düşünmüyorum çünkü sizi yedek yani alternatif, ikinci konuma atmış durumda. Böyle bir kızın da açıkçası soracağını düşünmüyorum, hiçbir şey demeden arkadaşlık ilişkisini de bitirin. Sevdiğin kızla sevgili olmak varken neden arkadaş olasın ki? Bir de bu açıdan düşün.
@bbiwy sonradan bu tarz ilişkiler çıkar, menfaat ilişkisine kayıyor. Bu tarz adamlarla vakit kaybedilmesine gerek olduğunu şahsen düşünmüyorum.

Dostum burada konu bir saat önce görüldü atması değil. Yakınım olmasına rağmen sanki benimle dalga geçiyormuş olması. Bunu devamlı yapması. Bu sonuncusu ise beni artık bir şeyler yapmaya iten son hareket oldu hepsi bu. Konu içerisinde bir başka soru yok zaten. Anlatılanlar karşı tarafın olayı doğru analiz edip, kendince doğru olan ve yapılması gerek şeyi bana belirtmesi için. Sadece görüldü attı ne yapmalıyım demek saçma olur zaten. Saçma olmaması için bunca şey anlatılıyor. Gereksiz ayrıntıya giriyor olabilirim ama akıllarda soru işareti bırakmamak için ayrıntı yazıyorum. Yanlış anlaşılmamak için ayrıntı yazıyorum. Ve yalnız birisiyim. Buraya bir nevi içimi döküp, dertleşip, rahatlamak için yazıyorum. "erkekler soruyor" kategorisinde size göre pek de mantıklı şeyler olamaz zaten. Genellikle ergenlerin aşk hikayesi olur. Ne bekliyorsun ki? Bak yine uzun yazdım. Kusuruma bakma.

Teşekkürler. Çok yardımcı oldun.

Hocam aynı durumun benzeri yakın kız arkadaşıma Instagram'dan istek attım hala kabul etmedi ama bayağı samimiyiz. Açıkçası pek umursamıyorum o beni sevsin veya sevmesin kaybedeceğim bir şey yok.

Yakın arkadaşın değil de daha çok hoşlandığın biri sanırım. Bana seni çok önemseyen biri gibi gelmedi. Hiç yoktan insan bir hal hatır sorar veya arar. Bunu söylemek haddim değil tabii ki ama arkadaşlığınızı gözden geçirmen tavsiyemdir.

@Travis_Bickle rica ederim. Gelişme oldukça konuya geri dönüş sağlarsınız.

Gelişme sayılmaz ama yine yazmak istedim çünkü bir rüya gördüm ve rüyamdaki olaydan sonra yine rüyamda siz aklıma geldiniz, rüyamdayken eve gidince bu konuyu açıp yaşananları anlatacaktım ama daha sonra uyandım ve gerçek olmadığını anladım. Kısaca anlatayım. Okullar açılmış, sınıftayız, ben ve malum arkadaş var. Konuşup sohbet ediyoruz. Bana iyi davranıyor. Bir yandan her şeyi unutup onunla kaldığım yerden devam etmekten duyduğum hüzün var, bir yandan da yine de mutluyum. Mutluluğumun sebebi yok ama. Her neyse bunlar yaşanırken aklıma siz, kullanıcı adınız ve bu mesajınız gelince eve gelince olanları konuya yazmak geliyor aklıma. Ama dediğim gibi daha sonra rüya olduğunu anlıyorum.

Bunların yanında başka bir gelişme yok. Umurunda bile olmadı. Belkide daha fark etmedi ama buna ne kadar olasılık verirsiniz bilmem. Ayrıca onunla arkadaşlığımı sonlandırmamın ilk adımı olarak sadece yakınlarımı tuttuğum on üç takipçili Instagram hesabımdan onu çıkarırken yanında başka insanları da sorguladım kafamda ve aslında gerçekten arkadaş olmadığımız insanları da çıkarttım onunla birlikte. Böylece yedi kişi kaldı. Biri kız gerisi erkek yedi kişi. Doğruyu yaptığımı düşünüyorum. Bunlardan birisi geri dönüş sağladı, önce açıklama yapmayacaktım ama saygısızlık olmasın diye sebep belirttim bir daha da konuşmadık. Zaten bugüne kadar özellikle de kızlarla olan tüm arkadaşlıklarım hiç sağlıklı değildi. On üç on dört yıldır ilk defa iki sene önce kız arkadaşlarım olmaya başladı zaten, onlarda böyle oldu işte. Bu yüzden çok da önemli değil. Sanırım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…