Nasip zorlanır mı?

wexiss959

Decapat
Daha fazla  
Selamlar. Ciddi bir şekilde konusmak istiyorum. 17 yaşındayım sayılır. 3 ay kaldı. Dil bölümünde okuyan sıradan bir öğrenciyim. Hayallerim şarkıcı olmak band tarzı yerlere katılıp hüner göstermek ya da yayıncılık gibi böyle basit çok gelirli işler istiyorum. Sesim bana iyi gibi geliyor ama hiçbir zaman deneyemedim. Yaşadıgım bolgede studyo yok sanırım hiçbir bilgim de yok. Ama sorun şu ki ben karamsar oldugumdan dolayı Dilde ne kadar okursam okuyayım şarkıcı olamadıktan sonra hiç tatmin ve zevk almayacagım muhtemelen. Verdigi para hiç tatmin etmeyecek benim icin. Ne yapsam bilemiyorum. Dil çalısmam lazım calısamıyorum, çalışmıyorum çalışma isteği içimde yok. Hangi birini yapacağım. Mesela dans mı şarkıcılık mı egitimi derken ögretimimi de riske atacağım ama karamsarlıgımdan dolayı atmayı düşündüm. Futbolculuk istedim basketbolculuk ama yeteneğim yoktu ve kucukken gelen teklifleri reddetmiştim. Türkiye'de müzik gruplarından etkilendim. Şimdi en olası bir müzik grubu projesınde erkek şarkıcı olmak ona da yaşım yetmiyor tam. Her meslek zordur ama bana temposu basit olan çok para kazandıracak meslekler istiyordum. Hayalimdi. Şu an en müsaiti şarkıcılık gibi ama dans eğitimi alana kadar öğretimi de riske atacağım. Ama böyle de hiç zevk alamıyorum üzülüyorum. Dil harici bir bölümde de yapamam. Sizce nasip zorlanmalı mı? Kendi hayatıma çekidüzen vermem gerekiyor.

Son düzenleme:
Eğer isteğin şarkıcı olmaksa Konservatuarlara gidebilirsin bölüm olarak. Dil oku okumasına ama bununla alakalı kurslar varsa kurslara falan git. Daha nasiplik bir durum yok ki zorlayacaksın? Daha bir şey başlamamış hala daha vaktin ve şansın var. Bunu ailene açıkla eğer yapabiliyorlarsa sana destek çıksınlar.

Eğer isteğin şarkıcı olmaksa Konservatuarlara gidebilirsin bölüm olarak. Dil oku okumasına ama bununla alakalı kurslar varsa kurslara falan git. Daha nasiplik bir durum yok ki zorlayacaksın? Daha bir şey başlamamış hala daha vaktin ve şansın var. Bunu ailene açıkla eğer yapabiliyorlarsa sana destek çıksınlar.
Annem ol oğlum dedi arkandayım falan dedi. Babam tersler ama o da destek olur. Sanırım ikisini aynı anda yuruteceğim. Yani en azından liseyi bitirip diplomam olsun da yandan dans eğitimi ve sesimi denemem lazım. Güzel diyolar sesime ama arada sesım kesılıyo uzun bısey soyleyınce. Onu gıdermem lazım. Konservatuarlara gideceğim sanırsam. Teşekkür ederim. Dans kursundan mı bahsettiniz? Dans eğitimi almayı dusunuyorum şarkıcılık ıcın.

Çok teşekkürler tekrardan.

Sesin sana değil de başkalarına güzel gelsin. Senin duyduğun ses ile onların duyduğu ses aynı değil.
Öyle hocam aslında ama gerçek sesim mikrofondaki gibiyse iyi yani. Guzel dıyolar o yuzden ozguvenım geldı. Kucukken de rap ezberleyıp soylerdım ordan bı olustu hayal. 🙂

Annem ol oğlum dedi arkandayım falan dedi. Babam tersler ama o da destek olur. Sanırım ikisini aynı anda yuruteceğim. Yani en azından liseyi bitirip diplomam olsun da yandan dans eğitimi ve sesimi denemem lazım. Güzel diyolar sesime ama arada sesım kesılıyo uzun bısey soyleyınce. Onu gıdermem lazım. Konservatuarlara gideceğim sanırsam. Teşekkür ederim. Dans kursundan mı bahsettiniz? Dans eğitimi almayı dusunuyorum şarkıcılık ıcın.

Çok teşekkürler tekrardan.
Hiç alıştırma yapmadıysan sesinin tonlanmasının bozuk olması normal bunun için belli alıştırmalar yapabilirsin veya varsa kurslara gidebilirsin. Dans kursundan bahsettim evet eğer yaşadığın yerde varsa gidip kaydolabilirsin. Zaten gördüğüm kadarıyla öğretenlerin çoğu biraz yaşıtımız oluyor bazen onlarda orada ki eskiler işte. Önemli değil yolun açık olsun şimdiden.

Hiç alıştırma yapmadıysan sesinin tonlanmasının bozuk olması normal bunun için belli alıştırmalar yapabilirsin veya varsa kurslara gidebilirsin. Dans kursundan bahsettim evet eğer yaşadığın yerde varsa gidip kaydolabilirsin. Zaten gördüğüm kadarıyla öğretenlerin çoğu biraz yaşıtımız oluyor bazen onlarda orada ki eskiler işte. Önemli değil yolun açık olsun şimdiden.
Teşekkür ederim hocam içimi rahatlattınız. Evet gördüm. Kötü örnek olabilir ama Manifest grubunda Zeynep diye bir üye var. 17 yaşında dansçılığa başladım dedi. Yani dediğiniz gibi bu yaşlarda başlanıyor. Tek sıkıntı çevremdekilerin olumsuz tepki vermesi olacak benim için ama takmamak lazım. Kaydolmayı düşünüyorum dans kursuna. Teşekkür ederim. Konservatuar şart mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı