Nasır Nasıl Geçer?

Not: Alıntıdır

Ayaktaki nasır nasıl geçer?
Nasır tedavisi; nasırın boyutu, derecesi gibi faktörlere göre değişkenlik gösterse de genellikle oldukça basittir. Kişiler evde nasır bakımı için çalışmalara başlamadan önce ayaklarında gördükleri oluşumun nasır olduğundan emin olmalıdır. Bazı durumlarda iltihaplı farklı deri hastalıkları nasır ile karıştırılabildiğinden cildiye uzmanından görüş almak bu noktada oldukça faydalı olacaktır. İltihaplı nasırlarda enfeksiyon, kanama ve akıntı ihtimali oldukça yüksektir ve tedavisi mutlaka hastane ortamında yapılmalıdır. Bu nasırlarda yara bakımı, iltihabın temizlenmesi ve antibiyotik tedavisi gibi seçenekler uygulanabilir. İltihapsız normal nasır türlerinde ponza taşı ile nasır yüzeyindeki ölü derinin temizlenmesi, nasır sökücü krem ve kalemler ile nasır bantlarından yararlanılarak evde tedavi uygulanabilir. Bu yöntemlerin birçoğu, nasır üzerinde birikmiş olan ölü derinin zamanla yok edilerek nasırın tedavi edilmesini hedefler. Fakat bu işlem yavaş yavaş yapılmalı ve canlı derinin zarar görmesi engellenmelidir.
Nasır bantı, nasır kalemi ve nasır ilacı olarak tabir edilen ürünler hastalıklı bölgenin kazınmasına yol açan kimyasallar içerdiğinden bu bölgedeki ölü deriyi ortadan kaldırır. Nasır bantı seçilirken nasırın boyutuna uygun olanlar tercih edilmeli ve canlı derinin ilaçla temas etmemesi sağlanmalıdır. Bunlara ek olarak karbonat, aspirin, sirke ve limon ile de ayak nasırı için evde bakım tedavileri uygulanabilir. Fakat yapılacak yanlış bir uygulama nasırın zarar görmesine ve duyulan acı hissinin artmasına, nasırın boyutunun daha da ilerlemesine neden olabilir. Bu nedenle tüm bu yöntemlerinin hangisinin veya hangilerinin uygulanacağına cildiye uzmanı tarafından karar verilmelidir. Nasırın çok ilerlemiş ve derinleşmiş olduğu durumlarda cerrahi müdahaleler gerekebilir. Tedavi sonrası süreçte nasırın yeniden oluşmaması için gerekli bakımlar düzenli olarak yapılmalı, ayak sağlığına ve ölçüsüne uygun ayakkabı kullanımına özen gösterilmelidir. Eğer siz de ayak nasırına ne iyi gelir, nasır nasıl geçer gibi soruların cevaplarını arıyorsanız öncelikle bir cildiye uzmanına muayene olmalı, sonrasında doktorunuzun vereceği öneriler doğrultusunda tedavi sürecinize başlamalısınız.

Okulunu okudum bu olayın. :D Yeni bir bölüm Podoloji diye. Kocaeli üniversitesinde okudum bu arada, nasır tamamen o kısma gelen basınçtan dolayı derideki keratin tabakasının kalınlaşması ile oluşur. Nasıl ki gitar çalan bir insanın sol el parmak uçları nasırlıdır, aynı olay ayakta veya başka yerlerde de geçerlidir. Nasır bandı, nasırı kesmek biçmek veya ponza taşı hiç bir şekilde çare değildir. Tek çaresi oraya düşen basıncı ortadan kaldırmaktır. Buda tabanlık ile olur. Profesyonel şekilde statik ve dinamik yürüme analiziniz yapılıp ona göre ayağınızda ki basınç noktalarına göre tabanlık oluşturulur. Tek kalıcı çözümü bu tabanlığı her ayakkabınızın içine koyup kullanmanızdır.

Nasır bistüri yardımı veya çeşitli el aletleriyle alınabilir ama işi bilen birisi olması lazım, yoksa ayağınızı kesersiniz. :D O anlık ağrınızı geçirecektir. Tekrardan basınç uygulanırsa tekrardan nasır oluşacaktır. Dediğim gibi tek çaresi tabanlık. Annemin ayak parmağında ki nasırı düzenli olarak alıyorum ve düzenli olarak tekrardan çıkıyor. :D

Okulunu okudum bu olayın. :D Yeni bir bölüm Podoloji diye. Kocaeli üniversitesinde okudum bu arada, nasır tamamen o kısma gelen basınçtan dolayı derideki keratin tabakasının kalınlaşması ile oluşur. Nasıl ki gitar çalan bir insanın sol el parmak uçları nasırlıdır, aynı olay ayakta veya başka yerlerde de geçerlidir. Nasır bandı, nasırı kesmek biçmek veya ponza taşı hiç bir şekilde çare değildir. Tek çaresi oraya düşen basıncı ortadan kaldırmaktır. Buda tabanlık ile olur. Profesyonel şekilde statik ve dinamik yürüme analiziniz yapılıp ona göre ayağınızda ki basınç noktalarına göre tabanlık oluşturulur. Tek kalıcı çözümü bu tabanlığı her ayakkabınızın içine koyup kullanmanızdır.
Hocam merhaba. Doğuştan nasırım var ayak ve elde. Ben acı duymuyorum, doğuştan zaten. Kimi zaman keskin bir şeylerle kesiyorum (duştan sonra yumuşuyor), kurtulmak için uğraşmıyorum üşeniyorum da. Kesmem sıkıntı çıkarmaz değil mi?

Hocam merhaba. Doğuştan nasırım var ayak ve elde. Ben acı duymuyorum, doğuştan zaten. Kimi zaman keskin bir şeylerle kesiyorum (duştan sonra yumuşuyor), kurtulmak için uğraşmıyorum üşeniyorum da. Kesmem sıkıntı çıkarmaz değil mi?
Doğuştan nasırı ilk defa duydum. Dediğim gibi basınç olmadığı sürece oluşmaması lazım. Tabi istisna durumlar olabiliyor. Dermatolojiye görünmek testlerini yaptırmak lazım yine de. Belki de başka bir doku olabilir dediğiniz şey. İlk başta siz müdahale etmeyin bence.

Doğuştan nasırı ilk defa duydum. Dediğim gibi basınç olmadığı sürece oluşmaması lazım. Tabi istisna durumlar olabiliyor. Dermatolojiye görünmek testlerini yaptırmak lazım yine de. Belki de başka bir doku olabilir dediğiniz şey. İlk başta siz müdahale etmeyin bence.
Hocam babamda falan da var ve nasır gerçekten. Kendimi bildim bileli var. Yaz tatilinde 1 ay bilgisayar oynanama rağmen çıkıyor :p
Genetik bizde dedemde falan da var mesela.
Ayağın içi dışında tabanın kalanında var.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı