Naz.API ve Telegram'dan veri sızıntıları nasıl gerçekleşiyor?

469070

Hectopat
Arkadaşlar internette gezerken veri ihlalleriyle ilgili bir haber okuduktan sonra merakımdan en bilindik olan "haveibeenpwned" sitesinden maillerimi kontrol ederken şunu fark ettim başlıkta da olduğu gibi naz. API ve Telegram'dan şifreler, mail adresleri falan sızdırılmış.
Bu durum nasıl mümkün olabiliyor? Yani naz. API nedir bilmiyorum ama Telegram hesabı oluştururken mail falan vermiyoruz sonuçta. Açıklar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sızan şey Telegram bilgilerin değil. Başka platformdan sızan bilgiler Telegram'da paylaşıldığı için öyle diyor. Çeviriyi düzgün yapmamışsın.

Sızan şey Telegram bilgilerin değil. Başka platformdan sızan bilgiler Telegram'da paylaşıldığı için öyle diyor. Çeviriyi düzgün yapmamışsın.
paylaşmam belki doğru olmaz ama son bir haftada 3 kez şuraya üye ol, birlikte kazanalım falan diye spam mesajlar almaya başladım telegram üzerinden. Daha güvende olmam için neler yapmam gerekiyor?

Paylaşmam belki doğru olmaz ama son bir haftada 3 kez şuraya üye ol, birlikte kazanalım falan diye spam mesajlar almaya başladım Telegram üzerinden. Daha güvende olmam için neler yapmam gerekiyor?

Dostum veri bir akıştır ve kolayca sızdırılabilir ve sızdırılıyor da. İnternetin karanlık yüzü Deepweb'deki satıcı sitelerinde kapış kapış alınıyor veriler. Ve inanın ki güvenli dediğiniz çoğu firmanın büyük miktarda verileri çalınıyor. Kısaca şöyle özetleyeyim bilmeyen birine anlatır gibi, veri sızdırma olayı için başta sitedeki açıkları sqlmap programı ile taranır ve açıklar alınır. Bu açıklardan metasploit veya SQL dumper ile Database'ler çekilir ve tüm veriler saldırganın elinde olur. Her sitede açık vardır. Açığı olmayan site yoktur buna Google'da dahil olmak üzere. Ve bu işlemler oto olarak maksimum 30 dakikada yapılıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı