Ne için idâm istiyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden daha yetkin ve daha iyi eğitimli savcılar ve polis memurları istemek yerine işe yaramadığı orta çağda ve yeni çağda gözlemlenmiş basit yollara başvuruyoruz? Suçun işlenmesini engellemek için çalışmak ve çabalamak yerine böyle çözümlere kaçmak hiçbir ile yaramaz.

Alacaksın taksimde sallandıracaksın bak bakalım bir daha oluyor mu(!)

Şaka bir yana, idam cezası ağır bir ceza ama klasik bir ceza gibi görülüp idam! deyip kestirilip atılmayacaksa ve suçu kesin ve büyük olana verilecekse, olması gereken bir cezadır.

Ayrıca çok da Dehşet-ül Vahşet olarak görmeye gerek yok. Ölümün ceza adıdır kendisi.

Bir adamı idam ettiler diyelim. Sonra adamın suçsuz olduğu ortaya çıktı.
Adama 5 milyar dolar verseler ne olacak? Parayı mezarına mı gömecekler?
İdam cezası suçun kesin olmadığı vakalara verilmez örnek olarak bir hırsız idam edilmez, zaten Türkiye'ye gelse tecavüz, istismar, hayvanlara zarar verme, kadına şiddet gibi ağır suçlara gelir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı suçlar için suç "kanıtlanmış" ise idam kurtuluş olabiliyor. Onun yerine @Furkan17TR gibi ben de idam harici en ağır cezayı uygun buluyorum. Ayrıca yanlış hüküm verilmiş suçlar için, idamın geri dönüşü yok fakat hapisin geç de olsa çözümü var. Geri dönüşü olmayan başka cezalar da var ama en azından sonu ölümle bitmiyor.

İstiyorum. Çakmak hırsızları için Allah'tan herkesten önce davranıp tüm cakmaklari (c)alıyorum. Yoksa maaşı cakmaklara vericem.

İdam cezası var olan bir sorunu çözmektense üstünü örtmekten başka birşey değildir. Suçsuz yere o sandalyeyeçıkarsanız ve 5 yıl sonra yeniden aynı şekilde aynı suç işlendiğinde başka bir savcı dosyayı yeniden açıp gerçek suçluyu yakaladığında iş işten geçmiş olur.

Tecavüz, istismar, hayvanlara zarar verme, kadına şiddet gibi suçlardan yargılananların çoğu serbest bırakılıyor, haberlerden siz de görüyorsunuzdur. Bence bu iş artık hukuktan geçti. Bu arada işe yaramadığı düşüncesine katılmıyorum, bir çok gelişmiş ülkede halen kullanılmakta.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çağ dışı deyip günümüzde baya ülkede var olduğunu görmezden gelmeyin. ABD, Çin vb.
Amerika'nın hukuk ve adaleti ile Türkiye'nin bir mi? Amerika bizden çok daha iyi durumda olmasına rağmen orada bile insanlar sebepsiz yere cezalandırılıyor. Buraya ise gram güvenmiyorum. Tarihe bakarsanız bir sürü iftiralar ve suçlamalar yüzünden sebepsiz bir şekilde hapis yatan insanlar var. Bu durumda nasıl idam gelsin diyebiliyorsunuz? O adamların hepsi şu an idam edilseydi bunun hesabını hanginiz verecekti? Özür mü dileyeceksiniz?

Ayrıca Amerika kullanıyor diye biz niye kullanalım? Amerika'da hukuk, adalet ve özgürlük var. Onları da alalım o zaman. Eğer saydığım üç şeyi de bu ülkeye getirecekseniz o zaman sorun yok.
İnsanlar ölümden korkar. Öldü kurtuldu diye bir şey yok.
Nasıl yok? Öldükten sonra ne acı hissediyorsun ne bir şey.

Diğer yandan müebbet hapis bana kalırsa en ağır cezadır. Bana iki tane seçenek sunsalar idam mı müebbet hapis mi diye direkt idam seçerim. Müebbet hapis yatanlar her gün öleyim diye dua ediyordur. Oranın psikolojisi nasıldır haberiniz var mı?

Ayrıca böyle bir hukuk ve adalet sistemi olan bir ülkede idam gelmesi saçmalığın önde gidenidir.

Tecavüz,istismar,hayvanlara zarar verme,kadına şiddet gibi suçlardan yargılananların çoğu serbest bırakılıyor haberlerden sizde görüyorsunuzdur.
Bunun sebebi idamın olmaması değil hukuk ve adaletin olmaması. Hukuk olsa onlar zaten sağlam bir ceza alır. Avrupa ülkelerinde serbest kalıyorlar mı bir bakın.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…