Ne için idâm istiyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dünya üzerindeki hiç bir kimseye başka bir insanı öldürme yetkisi verilmemeli. Adamın beynindeki nöronlar yanlış çalışıyor diye o adam mı tamamen suçlu. Adamın tabiatı öyle ise, ya da beyni öyle kodlanmışsa adamı alıp araştıracaksın. Al tıbbın eline ver adamı. Zorunlu araştırma objesi olsun. Dünyada bunun bir çok örneği var. Çocuklardan hoşlandığı için mahkemede ağlayarak beni öldürün, kurtarın bundan diye yalvaran mahkumlar da var.Bu tarz şeyler tamamen nörolojinin ve psikolojinin alanı.Kısmen sosyolojik vakalar da var ama genel olarak böyle. İşin dünyada dönen şeytani örgütsel beyin erozyonu yapan yapılarına hiç girmiyorum. Buraya yazsam bir çoğunuzun korkularına girer uyuyamazsınız; çoluğumu çocuğumu nasıl koruyacağım diye.Araştırın,deep web diye bir kavram var ve orada dünyanın bütün pislik sırları mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar yukarıda bir arkadaşımız yazmış, tecavüzcüler dışarı çıkarılıyor, o yüzden idam gelmeli diye, arkadaşın tam bilgisi yok sanırım.

Ülkemizdeki sorun ceza sorunu değil, hukuk sorunu. Bu ülkede masum birçok insan ağırlaştırılmış müebbet, yani eskiden idam yerine getirilen cezayla yargılandı. Bugün suçsuz oldukları için dışarıdalar. Ya idam olsaydı?

Tecavüzcülerin, çocuk istismarcılarının dışarı çıkmaması için hukuk sistemini düzenlemeniz gerekiyor. İdam getirmek bir çözüm değil. Maalesef içimizdeki intikam duygusu bizi çok gaza getiriyor.

Olayı etraflıca düşünüp daha sonra görüş belirtirseniz daha sağlıklı olur, zira toplum her zaman en doğrusunu istemez.

Bir adamı idam ettiler diyelim. Sonra adamın suçsuz olduğu ortaya çıktı.
Adama 5 milyar dolar verseler ne olacak? Parayı mezarına mı gömecekler?
Kanıtlanmış, doğruluğu onaylanmış vakalarda uygulanmalı. Ağır bir ceza felan değil herif gitmiş toplu katliam yapmış diyelim bu herifin yaşamaya hakkı yok.

Ülkemizde hukukun üstünlüğünün kalmadığı, yargının bağımsız olmadığı, caydırıcı ve yaptırımcı cezaların uygulanmadığı sürece bu konuları tartışmanın bir yararı yok.

YORULDUM! Artık bu konuyu tartışmaktan ve insanların inatçı tavır takınmalarından cidden yoruldum.

Ben de gereksiz insanın yaşatılmasından yana değilim ama maalesef bu bir çare değil. Çok sakat bir sistem ve hiçbir işe yaramaz. Hümanistlik ya da eşitlikçilik bilmem ne falan, bunlarla alakam yok ve konunun bununla da alakası yok ama gerçekten hiçbir işe yaramaz. Zaten insanlık suçu olarak görmüyorum bunu.

Şunu sormak isterim size: Allah'tan veya insanlıktan dilediğiniz şey, bundan sonra hiçbir çocuğun tecavüze uğramaması mı, (Veya sıfır tecavüz gibi tozpembe ve yapmacık bir hayal belirtmek yerine minimuma indirmek de diyebiliriz.) yoksa o çocuğa tecavüz eden adamın ceza alması mı? Şahsen benim hem amacım, hem de dilediğim şey, tecavüz gibi olayları minimuma indirmek.

Terörist, teröristliğini, tecavüzcü de şerefsizliğini yaptıktan sonra bütün bunların ne anlamı var? Hiçbir anlamı yok. Tekrar soruyorum; hepimizin de ortak amacı bundan sonra tek bir insanın bile cinsel istismara uğramaması mıdır? O zaman bir süreliğine idam safsatasını kenara bırakıp, bugüne kadar üzerine hiç düşünmediğin eğitim konusunu düşüneceksin. Köklü değişiklikler yapmak istiyorsan seni cezalar değil, terbiye ve bilimcilik kurtarır.

Şimdi size samimice teklifimi yapacak olursam; bugüne kadar başka yerlerde de, bu forumda da konu idama geldi ve her zaman eğitimin düzeltilmesi gerekli dedim. Hep bunları savundum. Ama maalesef idam değil de, eğitim kelimesini kullanan tek bir insan evladına rastlamadım. Tabii elbette rastlamışımdır ama genelden bahsediyorum. Genel olarak rastlamadım, fakat artık rastlamak istiyorum. Allah'ım ne olur benim karşıma öyle insanlar çıkar.

Her neyse, şimdi sizin de amacınız tecavüz gibi iğrençlikleri olabildiğince minimuma indirmekse, şayet hedefimiz aynı yöndeyse, o halde bir an önce tecavüzün neden olduğunu iki dakika mantık çerçevesinde düşünüp, hükûmete ikide bir "İdam gelsin!" diyeceğinize, eğitimsel çalışmalar yapın, demenizi rica ediyorum. Bakın, ben idamı kafanızdan silin demiyorum da, Allah rızası için biraz da şu dediğimi düşünün yahu.

Bu arada her fırsatta ülkelerin yönetimlerini eleştiren ve "Dünyada bir gram adalet kalmadı!" diyen insanların da idam istemesi beni çok güldürüyor. Güvenmediğin adalet, idam getirince ilk iş olarak tecavüzcüyü asacak değil mi? Tebrikler.

Havacı asker bir tanıdığım var. Geçende biraz sohbet ettik. Konu benzer şeylerden açıldı. 15 Temmuz'da Ankara'da görevdeydi. T-41D pilotu ve eğitim uçaklarında öğretmenlik yapıyor. O gün izinliydi ve görevi yoktu. Fakat beraber saatlerce uçtuğu, en yakın arkadaşı görevdeydi. Arkadaşın darbeyle uzaktan yakından ilgisi yok. Üst yerden gelen emri uygulamak için o akşam göreve çıkıyor. Olanlar oluyor ve binlerce kişi gibi bu arkadaş da gözaltına alınıp haksız yere 2 yıl gibi süre içeride kalıyor.

Şimdi biraz empati molası.

Şimdi de idamı düşün. Ne olacaktı? Kim hesabını verecekti? Çıkıp kuru bir özür ile geçiştirilecek miydi? Bu işler öyle kolay değil derler.

ABD'de dahi binlerce haksız yere idam olmuştur. Biz TR'den bahsediyoruz. Geri kafalılığa ve aptallığa gerek yok. Devlet içeridekileri besliyor ama onların ömründen de ömür kayıyor. Onlar için zaman o kadar yavaş akıyor ki, çürüyorlar. Bırakın çürüsünler. Ölüm bunlara kutsal bir ödül.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…