Ne için idâm istiyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Güzel ülkemde hukuk yok. Adam tecavüz ediyor rahatça dışarıda dolaşabiliyor.

Bunları alacaksın ölmek için dua eder duruma getireceksin boş beleş hapiste yemek yiyip uyumayacak gidicek her gün ölene kadar 12 saat madenlerde, şehir dışında fabrikalarda 1 kuruş verilmeden çalıştıracaksın ki akıllansınlar namus avcıları bari yararları olsun bunları öldürmek kolay yoldan ahirete gitmek yaptıklarına burdada pişman ediceksin ahirette cezasında çeker.

Düşününce "Bu adam gerçekten idamı hakediyor" dediğim kişiler olsa da hapis hayatının insanları büyük oranda değiştirdiğini unutmamak gerekiyor. İdamın gelmesi durumunda idamlık suç işlemiş ancak hapisle düzelebilecek bir adamın boşuna hayatına engel olmuş olacağız. Kimsenin içini görüp "Bu adam ıslah olur/olmaz" diyemiyoruz. Özellikle ülkemizin şu anki durumunda, sistemlerin büyük çoğunluğunun sorunu olduğu zamanlarda idamın getirilmesi hiç doğru değil. Hapisle ıslah olmadı mı?

Herkes için öyle birşey demedim ama tecavüzcü sapık kişilikler genelde burda yetişiyor. Küçükken bulunduğum cemaatlercilerden biliyorum. İki laflarından biri cinsellik karı kız hep.
Peki bu kurumun mu, kişinin mi suçu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kusura bakma ama 5 yaşında çocuğa tecavüz eden zihniyeti nasıl terbiye edeceksin? İdam gelsin hiç olmazsa caydırıcı olur. Senin vergilerin ile besleniyor o sapıklar içeride. Bırak bu insanlardan topluma bir fayda gelmez gebersin gitsin. Dağda yakalanan terörist için de aynı. Yakalayıp müebbet vermektense öldür gitsin ya orada kafasına sık ya da sorgusunu al öyle sık boşuna yük oluyor devlete millete bu pislikler.

Bu kadar pislik durumları yapan zatlara rağmen bir insanın hür irade ve özgürlüğünü hiç bir kişi, millet, veya devlet elinden alamaz. Ne kadar insan dışı şey yapsa dahi. Buna bizler karar veremeyiz. Ölmek onlar için ödül olacaktır.

İdamın gelmesini istemiyorum çünkü çağ dışı olduğunu düşündüğümden değil. Türkiye'de bunu uygulayabilecek adalet sistemi olmadığından istemiyorum. Onlarca insan suçsuz yere hapishanede ömür çürütüyor. Bazılarının geç de olsa masum olduğu anlaşılıyor. Ya bu masum adamlar idam edilirse? ABD'de ne güzel. Suçu kesinleşmiş ve ağır suç işlemiş kişileri besleyip kalabalık yapmak yerine hak ettiğini veriyorlar.

Yazılanları okuyorum da ne garip boş ve gereksiz zihniyetler var. 15 Temmuz öncesine kadar kimse idamdan bahsetmiyordu. Şimdi herkes idam gelsin istiyor. İnsan müsvetteleri ufacık çocuklara yazamadığım şeyler yapıyorlar siz hadım veya müebbet istiyorsunuz. Elin teröristini bile hapisaneler de besliyoruz, tecavüzcüsünü besliyoruz, yetmiyor bide çocuk istismarcılarını da mı besleyeceğiz?

İdamı gericiler istiyor diye yorumlar var şaka gibi, o zaman ABD ve Çin'de gerici bir ülke.
İdamı sadece teröristlere, tecavüzcülere ve çocuk istismarcılarına uygulanmasını isterdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…