Ne iş yapıyorsunuz?

Bir teknoloji firmasında Depo müdürü olarak çalışıyorum 12 yıl oldu. Artık ben bile çalışmaktan sıkıldım. Yakındır istifa edip özgürlüğe kavuşmak.

Bilgisayarcıda çalışıyorum. Hafta sonlarıda Kilisede gönüllü olarak çalışırım. Hristiyan olmasamda orada edindiğim arkadaşlıklar ve diğer inançlar hakkında bilgi almaktan keyif alıyorum. Bazen benide kutsal ayinlerine davet ediyorlar. Hayatımdan ve işimden memlunum çok şükür yetiyor geçiniyoruz.

Muhasebeciyim mezun olduğun ilk günden beridir çalışıyorum ama kafa olarak yorucu iş tavsiye etmiyorum.

Kral sen nasıl işsizsin makineci adamlar dünya para kaldırıyorlar.

Yok kanka öyle bir şey makinenin sahibi değilsen başını alıyorsun staj yaptığım zaman iş yeri yakın bir abimizin yeriydi benimle beraber çıraklarda vardı adam çırağa aylık 3.3K veriyor birazcık daha eski çırağa 10k falan veriyor düğmeci falan olsan 17k asgeri azıcık biliyorsan 25k falan alıyorsun çizim falan biliyorsan 30 40 alırsın belli yerlerde ama bunlarda hemen olmuyor ben üniversite okumadım meslekten çıkmayım ustalık belgemle iş yeri açma belgem var fabrikaya girsem adam beni asgeriden başlatacak orada usta olasıya kadar gençliğin gidecek aileden üç beş bir şey kalırsa 40 yaşında dükkan açarsın öyle para kazanırsın neredeyse her meslek böylede insanların sanayicilikte dolu para var demesiyle çok para varmış gibi gözüküyor işveren hariç kimsede para yok sanayide o işverenlerde işçinin hakkını yiyerek kazanıyor zaten bir de ben daha 18'e girmedim az kaldı o yüzden çoğu yer iş vermeye yanaşmıyor sanayiye giderim ama yok görmüş biri olarak sanayi çalışılacak bir yer değil mental olarak çok yorucu bir iş makinenın başında 12 saat ayakta duruyorsun telefona bakmak serbest değil oturmak serbest değil makineyı bindirirsen bir de vay haline ölme eşeğim ölme aklı olan okur devlete kendini atar bizim gibi eşeklerde böyle sürünür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…