Bence sorun Zicodan bu yana taktiğin hep aynı olması. Aragonnes, Ersun, Aykut, Pereira, Advocaat, İsmail. 4-5-1, 4-3-3, 4-4-1-1, 4-2-3-1 bunların hepsi kağıt üstünde farklı gözükse bile aslında aynı formasyondalar. Aslında hepsi önce gol yemeyim, atarsam 1-0 olsun bizim olsun kafasındaki taktikler. Ben Slimani ve Frey geldikten sonra Fenerin kesinlikle 4-4-2 oynaması gerektiğini düşünüyorum. Dikkat edin Türkiyedeki takımların %95'i tek forvet oynuyor. Böyle oluncada kadro kalitesi diğerine göre bir tık üstte olan kazanıyor.
Berke
Dirar Skrtel Reyes İsmail
Barış Topal Ekici Ayew
Frey Slimani
Bu kadroda ısrar edilmeli. Dirarın asıl mevki AMRC değil DMRC'dir. Defansif yönü daha daha kuvvetli, orta açamıyor, çalım atamıyor çünkü teknik yok adamda o yüzden çok tepki görüyor. Defansta oynayıp ileri çıksa daha çok faydalı olur. Skrtel ve Reyes zaten banko oynamalı. Sol bekte İsmail ve HAK değişimli olmalı, hangisi formda ise forma onda kalacak, keşke transfer yapabilsek ama 2 gün kaldı malesef.
Barış çok genç-yetenekli bir oyuncu, ısrar etmeli ve kazanmalıyız. Orta göbekte çift taraflı oynayabilen Mehmetlere verilmeli. Duruma göre Elif sokulmalı, hazırlık maçında iyiydi hoştu ama malesef çok top kaybediyor göze görünmesede. Asıl konuşulmayan ise Ferdi Kadıoğlu isimli genç arkadaşımız. Guliano mevkisinde oynayan bu arkadaşımız eğer kazanılırsa yıllardır beklediğimiz 10 numara olabilir. Sol tarafa Ayewi yazdım fakat Cocu defansa daha çok dönmesi konusunda uyarmalı. Yorulunca yerine Valbuena girmeli. Forvetlerin ikiside hem hareketli hem pivot özellikteler. Karşılarında Türkiye takımlarından hiç bir defans oyuncusu fazla dayanamaz. Eğer böyle oynarsak rakip takımları erkenden boğar ve çabuk gol buluruz. Fenerbahçe defans değil hücum takımıdır. Golü atar hemen defansa çekilmez, böyle olursa kalesinde golü görür. Bunu son 10 senede 100lerce kez yaşadık gördük. Ha baktın rakip çok yüklenmeye başladı forvet çıkarıp defans almazsın, gider orta sahaya birini koyarsın hem direncin artar, hem de kontaradan gol atma olasılığın.
Çok yazdım biliyorum ama ben böyle olması gerektiğini düşünüyorum. 30 yaşımda kafamda saç kalmadıysa sebebi Fenerim yüzünden harbi diyorum bak.