Ne olacak bu Huawei'nin hali?

Yer
Kahramanmaraş
Merhaba arkadaşlar şu anda kullanmakta olduğum Huawei P Smart 2018'im için şu an hiçbir Android ve EMUİ güncellemesi gelmedi, sadece güvenlik güncellemesi veriyorlar onu da arada sırada.
Telefonu alalı yaklaşık 8 ay oldu, kamera berbat, işlemci idare eder fakat yaşlı amcalar için uygun ben PUBG filan oynarım derseniz hayalini bile kurmayın, en düşük ayarlarda bile kasıyor zaten içinde Kirin 659 bulunmakta, memnun değilim özellikle bu son zamanlarda Huawei'ye ABD tarafında açılan savaştan korkuyorum, güncelleme gelecek mi? Gelmeyecek mi? Şu an için hiçbir yazı veya açıklama yok sizce görüşleriniz neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu olay öncesinde alınan Huawei telefonlara bir kısıtlama getirilmeyeceği açıklandı sizin telefonunuzda giriş seviyesi bir telefon PUBG mobil bile olsa az çok güçlü bir donanım gerektiriyor yani şuan da ve bundan sonra Huawei den kaynaklı bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Mevcut Huawei telefonlar bildiğim kadarıyla amiral gemileri Android BETA programından çıkarılmışlardı. Cihazlar yeni Android güncellemesini alamayacak ancak Google servislerini kullanmaya devam edebilecek.
Ark OS hakkında da, karar sonrası piyasaya çıkacak olan cihazlarda bulunacak ve Huawei kendi ekosistemini yaratmaya çalışacak bana kalırsa.

İlk ekran görüntülerine baktığımda tasarımsal anlamda hoşuma gitmedi ama henüz yayımlanmamış bir OS. Kim bilir belki ileride Android'i tahtından edebilir.

Zamanında nokia da farklı işletim sistemlerine yöneldi son durumu yine ortada bu saatten sonra android gibi sistemi oturmuş bir işletim sistemi dışında farklı bitşeyle hayata tutunmak çok zor olacak bu arada youtube google vb onları saymıyorum bile. Huawei nin işi zor bakalım neler olacak

Google, Amerika'nın baskısı doğrultusunda bunu yapmak zorunda kaldı. Geçmişe baktığımızda onda badire atlatıp tam para kazanmaya başlayan Google için daha üzücü bir durum aslında. Çünkü, yeni bir işletim sisteminin çıkarılması Google'a ileri dönük bakıldığında çok büyük zararlar ettirecek bir olay. Yeni işletim sisteminin geliştirilmesi, yaygınlaşması, bug larının düzeltimesi vs vs.. gibi sorunlar da Huawei cephesi için zarar. Bu yüzden bu sorunun düzelmesini aslına bakıldığında her iki taraf ta istiyor. Amerika'da zaten hadi bir adım at da düzelteyim, kaldırayım bu yasakları diye açıkçası Çin ve Huawei'nin gözünün içine bakıyor.

Benim tahminim bu kriz giderilir. Giderilmez ise kısa solukta Huawei, uzun solukta ise hem Google hem de Amerika adına büyük zarar. Tabi devler tepişirken ezilen her türlü bizim gibi gelişmemiş, gelişmekte olan ülkeler oluyor malesef

Saygılarımla

Bekleyip görüceğiz. Huaweinin gidişinden memmun birisi olarak bu gidişi devam ettirmesini istiyorum. Yeni bir işletim sistemi ise bence ilk zamanlarda sorun yaratır. Ama sonra düzelebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…