Ne programlanmalıdır?

342524

Hectopat
Makaleler
3
Merhaba, gerçekten son zamanlarda bu benim içimde oluşan bir heves. Bir şeyler programlamak istiyorum ama nereden başlayacağım onu bilmiyorum. Oyun olur program olur fark etmez. Gerçekten bir boşluğun içersindeyim. Bana yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yola başlarken önemli olan "Python ile başla." veya "HTML öğren lazım olur." gibi sıradan önerileri dinlemeden başlamaktır. En basitinden, oyun yapacaksanız Python ve HTML bir işe yaramaz.

Peki ne yapmalısın? Yapman gereken öncelikle kendine bir alan seçmek.
  1. Web Programcılığı (günümüzde çok tercih ediliyor fakat çoğu kişi uzman değil. Uzman olmak sanıldığı kadar kolay değildir.)
  2. Mobil Programcılığı (günümüzde oldukça rağbet gören, kazanç sağlamak için de bir o kadar profesyonellik gerektiren bir alan.)
  3. Masaüstü Programcılığı (artık yerini yavaş yavaş web ve mobile bırakmaktadır fakat özel şirketlerin ihtiyaçları konusunda iyi bir gelir kapısı olabilmektedir.)
Alanını seçip ilerledikten sonraki en büyük adım ise asla yerinde saymamaktır. Ben nasıl olsa biliyorum dediğin an o iş bitmiştir. Çünkü yazılımda amaç kod yazmak değil; sürdürülebilir, geliştirilebilir kod yazmaktır. Bunun için sürekli çeşitli projelerde bulunup bu işte uzmanlaşmış kişilerin görüşünü almalısın.

Asla unutma ki, herkes kod yazabilir fakat herkes sürdürülebilir kod yazamaz.

Ben masaüstü programcılığı üzerinde uğraşmak istiyorum.

Ben masaüstü programcılığı üzerinde uğraşmak istiyorum.
Programlama bilmiyorsan ne yapacağının bir önemi yok. Programlama bilgin var ve ne yapmak istediğini bilmiyorsan, ben gördüğüm şeyleri yapmaya çalışırım. Genelde Akvaryum animasyonu. Sen de dene.

O zaman sizi direkt olarak C#'a yönlendirmemde sakınca yoktur diye düşünüyorum. C# ile Windows uygulamarı geliştirebilirsiniz. Ama lütfen C#'a kod yazmak olarak bakmayın. Gerçek hayat temelli kodlamaya önem verin. Kodlama prensiplerine dikkat edin. Bu şekilde çok iyi bir yazılımcı olabilirsiniz.

Nasıl yani hocam? Biraz c# deneyimlerim oldu. Ama çok iyi deneyimler değil. Biraz daha aydınlatır mısınız?

Çoğu yazılımcı(!) C# yazarken çalışsın da nasıl olursa olsun kafasında. Forumda da görüyorsunuzdur, adamın aldığı hatadan haberi olmamasını geçtim yazdığı koddan bile haberi yok. Sizin kodunuzun düzenli olması, yenilikçi programlama şartlarına uyumlu olması gerekiyor. Eğer böyle yazmaya alışırsanız çok rahat edersiniz.

İfadeler: AHT
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…