Ne sıklıkla bakım yapılmalı ve nerede yapılmalı?

KYKkemal07

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Lenovo legion pro7 i7 14900hx RTX4080 32gb ram 1tb samsung ssd 240hz 2560x1600 16inç ekran
Meslek
Üniversite Öğrencisi
Arkadaşlar merhaba benim Lenovo Legion Pro 7 4080 ve i9 14900HXLi laptopum var. Neredeyse 6 ay oldu ve altından fanları görebiliyorum, bariz tozlar birikmiş detaylıca şöyle söyleyeyim: Fanlar ful ayar da boşta 48 derecelerde ve oyunlarda mesela Valorant'ta full fanda GPU 70 derecelerde CPU 85 derecelerde ve laptopun ekranının arkasındaki çıkıntı, portların oldu yer aşırı fazla ısınıyor gibi duruyor. Yanlardan hava bayağı dışarı verilirken arkadan neredeyse hiç hava vermiyor gibi. Teknosa'dan almıştım oraya götürüp bakım için garantiye yollamalı mıyım sizce ve arkadan havayı çok az verdiğini yanlardan daha çok verdiğini söyleyip tamire yollatsam mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba benim Lenovo Legion Pro 7 4080 ve i9 14900HXLi laptopum var. Neredeyse 6 ay oldu ve altından fanları görebiliyorum, bariz tozlar birikmiş detaylıca şöyle söyleyeyim: Fanlar ful ayar da boşta 48 derecelerde ve oyunlarda mesela Valorant'ta full fanda GPU 70 derecelerde CPU 85 derecelerde ve laptopun ekranının arkasındaki çıkıntı, portların oldu yer aşırı fazla ısınıyor gibi duruyor. Yanlardan hava bayağı dışarı verilirken arkadan neredeyse hiç hava vermiyor gibi. Teknosa'dan almıştım oraya götürüp bakım için garantiye yollamalı mıyım sizce ve arkadan havayı çok az verdiğini yanlardan daha çok verdiğini söyleyip tamire yollatsam mı?

Bakım için götürün büyük ihtimalle ondan olmazsa tamire yollarsınız.

Sıcaklıklar normal. 6 aylık aletin içini açamya falan gerek yok. Sıfır ürünün termal macunları bakımı yapılırsa zaten en az 2-3 sene hatta çok daha uzun gider. Hava giriş ve çıkışlarını diş fırçası yardımı ile temizle. Gördüğün yüzeysel tozu elektrik süpürgesini hava kanallarına ve fan çıkışına dayayarak çek yada saç kurutma ile üfle. Mümkünse fanları da kürdan yada iğne yardımı ile durdur ki dönerken ters akım elektrik üretip alete zarar vermesin.

Dışarıdan tozunu alma iini 2-3 ayda bir, süpürge ile çekme yada saç kurutma ile üfleme işini de 6 ayda bir yaparsan uzun süre sağlıklı kulalnırsın laptobunu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı