Ne tür bir iş yeri açılmalı?

57'Alay

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar 18BİN nüfuslu bir mahallede yaşıyorum, yer İstanbul mahalle (FSM mAh. ) Olarak güzel bir konumdayız, üstüm etiler alt- bebek, baltalimani istinye. Dükkan ya da benzeri bir yer açmak istiyorum. Sermayeyi 150BİN NAKIT + KOSGEB desteklı kredi ile sağlamayı düşünüyorum. Tek istediğim aylık 3-5 para kazanayım. Aklınıza gelen bir şeyler varsa bekliyorum arkadaşlar.

Hiç İstanbul'a gitmedim ama orası zengin yerler diye biliyorum. Herkesin bir tane bilgisayarı vardır bence. İnternet kafenin tutması biraz zor geldi. @mirac_34

Her zaman kazandıracak sektörlerden biri gıda sektörüdür. Fazla cafe ve restoranın olmadığı bir konuma güzel dizayn edilmiş modern görünümlü bir cafe açarsanız çok güzel kazanırsınız bence.

Bölgeyi analiz etmeniz gerekiyor, yaş ortalaması, cinsiyet, çalışan/okuyan sayısı, bölge halkının ortalama maddi durumu vs. bilgi edinip müşteri potansiyeline bakabilirsiniz. Burada verilen tavsiyeler her konum için uygun değil. Kendiniz analiz edip bölge halkının neye ihtiyacı var ise o alanda dükkan açabilirsiniz. Ardından satacağınız ürünün maliyet ve kazancını hesaplayıp ona göre işe girişebilirsiniz.

Bizim memlekette sinema salonu yoktu, insanlar otobüse binip 50km yol gidip sinema izleyebiliyorlardı. Nüfus 82000, merkezde yaşayan yaklaşık 44000 kişi. Arkadaşa dedim sinema salonu aç, 50 kişilik 3 salon yaparsın bir de kafe koyarsın lobiye. Şu anda çok güzel kazançlar elde ediyor. Hükümet küçük illere ve ilçelere yatırım yapmadığı için, doğru sektörde güzel kazançlar elde edilebiliyor. Bazı arkadaşların dediği gibi, bilgisayarlar ya da konsollar pahalı olduğu için internet kafeler güzel kazanç elde ediyor. Bazı bölgelerde 2015 model bilgisayarlara sahip internet kafeler hala dolu ve kazançlı. Bununla birlikte etkinlikler yapmak gerekebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…