Lisanslı Windows 8.1 kullanıyorum. Microsoft hesabımla oturum açarken bu hatayı alıyorum. Orjinal işletim sistemli tableti yeni aldım. Aldık alalı mağazadan bir oyun bile indiremedim oturum açamadığım için. Çözüm için önerilen bir çok yöntem de işe yaramadı.
Microsoft yetkilileri ise sürekli "bekleyin" demekle yetiniyorlar.
Bu paylaştığım şikayeti bir başkası yazmış, benimle birebir aynı problem olduğu için paylaşmıştım. Windows yetkililerinin verdikleri cevap ilginç geldi.
Windows 10'a yükseltmememin sebebi update hizmetinde "Güncelleştirmeleri denetle, ancak karşıdan yükleme ve kurma konusundaki kararı bana bırak" seçeneğinin artık olmayışı. Bu tableti kardeşim kullanacak ve ben yanında değilken annemin babamın telefonundaki 3g ye bağlamaya çalışacak ve onların sınırlı internetini bu güncelleştirmeler tüketecek diye düşünüp düşünüp vazgeçiyorum.
Ben 32 bit Windows indirip RUFUS ile USB ye yazdırmıştım. Şimdi Technopat rehberini görünce farkettim oradaki seçimleri UEFI ye göre yapmamıştım direkt İSO yu seçip yazmıştım.
Bir de seçimlere dikkat ederek deneyeyim. Daha sonra 'secure boot options' bölümünden USB'yi görmem/seçmem gerekir sanıyorum. Bu esnada tabletin diskinde Windows 8.1 sıfırlama(kurtarma) bölümü* mevcut oraya dokunmasam bir nevi imaj gibi midir o bölüm yoksa Windows 10 kurunca o bölüm işlevini yitirir mi merak ediyorum doğrusu...
Windows İSOsunu yeni keşfettiğim bu siteden indiriyorum. Windows neden bu hizmeti sunmaz; anlamak zor. Bazen Windows yükleme aracı, indirme konusunda çok yavaş kalıyor. Bu tarz bir İSO linkini ise İDM ile son hızla indirebiliyoruz.