Neden 16e alınmaz?

Zaten şu anda bile hafifi belli oluyor kankan sen ne kadar kabul etmesende ama ileride fark gittikçe açılacak çünkü donanım yetmemeye başlayacak ama 13 hala çok iyi bir telefon kabul ediyorum.

''Daha ucuza (40-45 Bin TL) Daha ucuza sana güncel iPhone deneyimi vadediyor. (Kocaman çentik minicik sensörlü 1 kamera) Akıcılık farkı illaki vardır ve iPhone16E'deki işlemci asla iPhone 13 ile aynı diyemezsin. Böyle bir şey hiçbir zaman mümkün değildir (Akıcılık farkı gündelik kullanan biri olarak nasıl olabillir? 2 ekranda 60 Hz. Farkettiyseniz 'ki öyle olmamış' bu gömmek için yapılan bir şey) iPhone 16 düz modelinde bile 60 Hz ekran var bunu bilerekten alıyorsun. (Düz modelinde de olmasın o zaman, bu inceleme 16'dan bağımsız.)

Gidip Apple'nin 48 bin TL'ye aynı fiyata ''daha ucuza sana güncel iPhone deneyimi vadeden'' telefonla Samsungun S25'inin epey kıyaslamasına bakın.

Samsung Galaxy S25 - Apple iPhone 16e Karşılaştırması - Epey

Zaten şu anda bile hafifi belli oluyor kankan sen ne kadar kabul etmesende ama ileride fark gittikçe açılacak çünkü donanım yetmemeye başlayacak ama 13 hala çok iyi bir telefon kabul ediyorum.

'Kankam' evet bu telefon 13'ten iyi olabilir fakat ben fark ettiyseniz gidip 13 alın diye bir şey vurgulamadım. 16e yerine S25 alınması gerekir. Fakat illa iOS olacaksa ve "bütçe kısıtlıysa" 16e yerine 13'te tercih edilebilir demek istedim.

Arkadaşım zaten Android kullanmak isteyen S25 alır bende özellik bakımından S25 daha iyi olduğunu biliyorum ama adamın ekosistemi vardır çıkmak istemiyordur uzun sure de kullanmak istiyordur o zaman iPhone 16e tercih edebilir ayrcıca fiyatları 42K ya kadar da düştü ek takas desteği ile 5000 TL ile daha ucuze denk geliyor.

Büyük bi ekosistemi olanın 16e gibi bir telefonun yüzüne bakacağını düşünmüyorum

Büyük bir ekosistemi olanın 16e gibi bir telefonun yüzüne bakacağını düşünmüyorum.

Benim böyle bir ekosistem var kullanmadığım özelliklere ekstradan neden para vereyim dinamik ada ile işim olmaz magesafe kullanmıyorum kılıf ile eksikliğini giderebilirim geniş açı aynı şekilde hayatım 1 ya da 2 kez kullanmışı mıdır? Benim için kriterler ana kamerası iyi olsun uzun ömürlü akıcı çalışsın zır pırt telefon değiş miyim 60 Hz ekran benimi için eksi ama iPhone tüm düz modellerinde var o zaman neden almayayım ki. Ekran kasa oranlarına baktığımızda tüm IPhone'ların neredeyse aynı o oranda telefonda ekstra olarak.

Beni ilgilendirmiyor senin magsafe kullanmadığın dinamik adanla işin olmadığı benim belki var evet benim için belki geniş açı kullanışlı ben belki bunlara ihtiyaç duyuyorum belki 80 yıl öncesinin telefonu gibi kocaman bir çentik ile bir telefon kullanmak istemiyorum bu yüzden milleti uyarıyorum tabii seninkiler almak istiyorsa gidip 40 bin TL'ye anında alabilirler.

@Cray12a sen şimdi işleri karıştırdın 16e neden alınmaz kısmında Android'de aynı fiyatta daha yüksek Hz ekranlar alabilirsin diye belirtsen tamam da sen direkt iPhone 13 ile kıyaslayıp ya işte onda bu kadar fark var diye söylebiliyorsun. Ayrıca iki aynı ekranın da 60 Hz olması birebir aynı deneyimi yaşatacağı anlamına gelmez. Senin mantığına göre ilk 60 Hz ekranlı cep telefonu ile en son en güncel 60 Hz ekranlı telefon birebir aynı akıcılık deneyimini yaşatır mı demek istiyorsun. Elmayla armutu kıyaslıyorsun farkında değilsin. İki donanımın belirli özelliklerinin aynı olması birebir aynı deneyimi yaşatacak anlamı taşımaz. Oyun oynarken bir telefonda yer yer 40 FPS alırsın diğerinde her şartta 60 FPS alırsın gibi sadece ekrana bakmak senin o donanımı bütün koşullarda aynı tazeleme oranında kalabileceğini göstermez.

Ek bir şey yazmayacağım açıklamalarınla kendi bilgi birikimini kanıtlıyorsun.

Armut daha iyi. Anlamıyor musun az önce ki mesaja koskocaman ''GÜNDELİK'' kullanım yazdım.

S25 alınmasını tavsiye ettim ayrıca.

13 kullanmış birisi olarak şu anda güncel olarak 16e kullanıyorum ekran dışında dediklerinizin hiçbirine katılmıyorum, gayet de yeterli bir cihaz.
1-) MagSafe'ye hiçbir zaman ihtiyacım olmadı ve kablosuz olarak 15W edeceğime adam gibi dümdüz powerbank taşımak daha verimli ve ayrıyeten şarjı en iyi giden iPhone ünvanını boşa almamış bu telefon. Gereksiz.
2-) kamerası 16'nın ana kamerası ve gecede gündüzde gayet güzel resimler çekiyor. Geniş açı olmaması birçok kullanıcıyı bozmayacaktır, kendime arkadaşlarıma herkese bakıyorum kullanan kimse yok.
3-)malzeme kalitesi konusunda Apple'den daha iyi bir hizmet sunan hiçbir markayı görmedim. Oldukça premium hissettiriyor özellikle arka taraftaki buzlu cam yapısı çok güzel.
4-)burada ne derseniz haklısınız. Burada tamamen size katılmaktayım 60 Hz olması ve ayrıyeten kapkalın çerçeveler 2025'te rahatsız ediyor.
5-)ses testi videolarını izlemiştim alırken. Sesi genel olarak base model IPhone'lerle aynı diye biliyorum yanlışsam düzeltin.
6-) tek bir GPU çekirdeğinin kısılmış olması güçsüz olduğu anlamına gelmiyor. Oyunlarda veya günlük kullanımda hiçbir eksikliğini hissetmedim.
7-)elimden sürekli telefon geçtiği için 13'ü açarkende öyleydim 12'dede X'tede veya birçok Android cihazdada, o yüzden buna yorum yapamayacağım.
128 GB benim için yeterli fakat 45k verdiğim bir telefonun minimum 256 olmasını isterdim. O konuda haklısınız.

İyi sosyaller.

Merhaba, ilk olarak katılmayabilirsiniz fakat benim anlatmak istediğim şey şu;

MagSafe'yi sizin kullanmanız önemli değil, kullanmıyorsan maddeyi es geçersiniz, ben sadece almayı düşünenler için "bakın, haberiniz olsun bu yok, eğer bunu kullanıyorsan sana sıkıntı çıkarır." gibi bir şeyi anlatmak istiyorum.

Kamerası kişiden kişiye değişir, gene kendinize göre geniş açıyı yapmışsınız. Benim çevremdeki herkes geniş açı kullanıyor. Senin kullanmıyor, gene ben açıklamamda, "bakın, haberiniz olsun bu yok, eğer bunu kullanıyorsan sana sıkıntı çıkarır." demeye çalışıyorum fakat siz kendinize göre yazmışsınız.

Malzeme kalitesi evet iyi oluyor.

Sesi benzer ama tamamen aynı değil, 16'nın ki daha fazla ses veriyor diye düşünüyorum, gene yanlışım varsa sizde beni düzeltin. 16'nın basları daha tok ve derin, sesler daha dolgun geliyor. Bende burada kişiselleştirme yaptım.

Güçsüz demiyorum, gücünden kısılmış diyorum 60 Hz bir telefona güçlü işlemci yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…