Neden araştırma yapmıyoruz?

Chifu

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Konu kulağa saçma gelebilir ama Twitter'da, burada ve diğer platformlarda göre göre fena sinirimi bozuyor bu konu. İnsanlar ya kulaktan dolma bilgiyi ya da kendi düşüncesini bilimsel veriymiş gibi önümüze sunuyor. Üstüne araştırma yapan biz haklı çıkmaya doğru giderken konuştuğumuz kişi konuyu çarpıtıyor.

Yani anlamıyorum insanlar sabit fikirli olmakta neden bu kadar ısrarcı, yanlış bilgini düzeltince vücudundan bir parça eksilecekmiş gibi davranıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, maalesef durum böyle. Örneğin birisi bana ilgi alanında olmayan bir konu hakkında bir şey öneriyor ama neye dayandığı belli değil. Çoğu zaman neye göre diyorum ve "aman boşver söyleyen kişi gitti, neye dayanıyorsam dayanıyorum napıcaksın" gibi cevaplar alıyorum ancak arada ağzından kaçırarak söyleyenler duydum. Onlardan da genellikle "Instagram'da gördüm, tecrübeye dayanarak, bir arkadaşıma da olmuştu, çoğu şeye iyi geliyor" gibi şeyler duydum. "Bir arkadaşıma da olmuştu, ... kreminden sürmüştü ve geçmişti" şeylerini de duydum. Ne saçma, ona iyi gelmesi bana da iyi geleceğini göstermez, her bünye farklı. Özellikle de şu sosyal medyadan görüp söylemek saçma. Bir sürü sebepten sosyal medya bana saçma geldiği için kullanmıyorum. İşte örneğin: Doğruluğu kesin olmayan bilgiler çok fazla ama bazılarına inanmak istiyorum, bir ara lazım olur diye. İşte bu yüzden yanlış bilgi edinmemek ve boşa vakit kaybetmemek için kullanmıyorum. Bu yüzden yaklaşık 10-12 ay kullanmadım. Sonrasında yine kullanasım geldi, yaklaşık 1-2 ay kullandım ve sonrasında (bana göre) hatamın farkına varıp hesabımı sildim. Sonuçta "Zararın neresinden dönersen kârdır."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…