Neden bor işleyemiyoruz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biri TR'de teknolojimi yok ya demis arkadas herhalde yurtdisina X fiyata satilan hammaddeyi islenmis olarak 10X'e aliyoruz daha bunu anlamayan adamlar varken bu ülkenin altinda elmaslar çıksa gene düzelmez eğitimin ne kadar önemlo bir yatirim oldugunu keske herkes anlasa.

Şimdi benim anlamadığım bor madeninin "yakıt" olarak kullanılabileceği tezini hala kim destekliyor? Bor tek başına bir enerji kaynağı değil, asıl işi katalizör görevi görmek.

Bir kere hidrojeni yakıt olarak kullanma fikri vardı eskiden, tabii bor madeni de hidrojen yakacak araçlar için gerekliydi. Sırasıyla kömür - petrol - hidrojen fikri vardı son yüzyılda ama ne oldu 2000'lerden beri yükselen hibrit ve elektrikli araçlar petrolün alternatifi olmaya başladı. Artık gelecek için fosil yakıt düşünülmüyor.

Kısaca bor madeninin araçlarda kullanılma fikri çoktan tarih oldu. O yüzden güzel güzel deterjanlarımızı yapalım. Temizlik iyidir.

Son düzenleme:
Benim eski servis şoförünün dediği gibi reis yapıyorsa bir bildiği vardır.

Siyasete bağlanmadan nasıl anlatıcaz? Fabrikaların peşkeş çekildiği ülkede şu neden üretilmiyor diye soruyorsun.

Ne amaçla işliyoruz acaba? Çoğu zaten yurtdışına gidiyor. Geri kalan zaten deterjan vb. şeylerde üretiliyor pek de değeri yok. Jet yakıtı vb. işleyebiliriz ama halkta bu zeka yok. Yani yarısını yurtdışına satıyoruz.(Borçlardan dolayı sanırım.) Diğeri kalan ise dediğim gibi deterjan vb. üretiyoruz fazla kazancı yok sanırım.

Bor bir katkı bileşenidir. Yemekteki tuz gibi ucuzdur, kıymetlidir ama tek başına yeterli değildir. Toryumda aynı şekildedir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videolarda güzel bir şekilde anlatıyor hocamız.

Tamam bunları biliyorum boru zenginleştirmek mineraline göre ayırmak bundan sonra bir birleşik oluşturmak ama benim demek istediğim.
Zenginleştirme ve üretimi Türkiye'de niye yapılamıyor.
Ne işliyoruz ki?

İşliyoruz ama içeriye bile yetmiyor.

Siyasete bağlamayın demişsiniz de siyasete bağlamadan olmaz ki bu konu. Teknoloji yok ve ayrıca ekonomi bakanını damadı yapan adamdan ne beklersin ki? Baştaki parti inanılmaz kötü yönetiyor ama halk hala desteklemeye devam ediyor.

Siyasete bağlanmadan nasıl anlatıcaz? Fabrikaların peşkeş çekildiği ülkede şu neden üretilmiyor diye soruyorsun.

Siyasete bağlamayın diyorum çünkü belediyeye yakınlarını alan siyasetcilerde her partiden damadını bakan olanda bir partiden.
PKK ya destek verende ittifaktan.
Yani sağ ittifak ülkeyi batırıyor.
Sol ittifak PKK ya destek veriyor bu nedenle 2 siyaset bolüğüde hatalı işler yapıyor bu nedenle biri daha hatalı muhabbetine girmeyelim diye.

Hidrojen vb bileşenler ile bor katkı maddesi ( zengin mineralli özellikle) kolay bulunan maddelerden oluyor.
Zengin boru saymassak eğer bor mineralden zengin değilse önce kullanılacak hidrojen durumuna gore zenginleştiriliyor ama bu bor zaten Türkiye'de %2 ila 3 civarında cıkıyor yani biz zengiinleştirme maliyetine girmeden diğer maddeleri alarak veya yine Türkiye'den cıkararak yakıt yapabiliriz ama yapmıyoruz bunun nedeni nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…