Neden Chrome kullanılmalı?

WindowsPlus

Decipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Başlarda ben de sizin gibi Brave kullanıyordum. Sebebi sadece Chrome'a karşı bir gıcıklığım olmuş olmasıydı. Brave gerçekten iyi bir tarayıcı, hakkını yiyemem ama Brave'e geçme sebebim aynı zamanda Chrome'da bulunmayan bazı özelliklerden dolayı geçmiş olmamdı. Bu özellikler artık Chrome'da da olduğu için Brave'den eskisi gibi yenilikçi olmasını bekledim. Bu sefer de Chrome'a neden geçmem gerektiğini bir kez daha anlamış oldum.

Bugün internette gezerken 4 haftada 1 güncelleme alan Chrome'un artık 2 haftada 1 güncelleme alacağını gördüm ve esas Chrome'a geçme sebebim bu olabilir diye düşündüm. Yalan haber olduğunu düşünüyorsanız da Google'un resmi sayfası üzerinden kendiniz görebilirsiniz: Genişletilmiş Kararlı kanalı - Chrome Enterprise and Education Yardım

Son düzenleme:
Sırf bunun için Chromium'a geçmeye değmez bence. Biz Zen'den devam edelim.

Bu arada Firefox tabanlı tercih etseydim kesinlikle Zen Browser'i tercih ederdim.
Firefox da maalesef pek iyi bir yolda gitmiyor ama başka alternatif yok, Servo da yolun daha çok başında.

Brave Chromium tabanlı olduğu için güvenlik yamaları ve diğer güncellemeleri zaten diğer Chromium tabanlı tarayıcılar da alıyor. Sırf bunun için geçmek mantıksız.

Brave Chromium tabanlı olduğu için güvenlik yamaları ve diğer güncellemeleri zaten diğer Chromium tabanlı tarayıcılar da alıyor. Sırf bunun için geçmek mantıksız.

Brave, Chrome'da bulunan gerekli veya gereksiz olsun her özelliği kendi tarayıcısında bulundurmuyor. Buradan Brave'in hangi Chromium özelliklerini kaldırdığını görebilirsin:

Ayrıca Brave, Chrome'da bulunan başka özellikleri de kendi tarayıcısında bulundurmuyor. Bu kaynakta verilen bilgilerin yetersiz olduğunu belirtmem gerekiyor.

Son düzenleme:
Brave, Chrome'da bulunan gerekli veya gereksiz olsun her özelliği kendi tarayıcısında bulundurmuyor. Buradan Brave'in hangi Chromium özelliklerini kaldırdığını görebilirsin:

Ayrıca Brave, Chrome'da bulunan başka özellikleri de kendi tarayıcısında bulundurmuyor. Bu kaynakta verilen bilgilerin yetersiz olduğunu belirtmem gerekiyor.

Biliyorum dostum hepsini biliyorum. Brave varsayilan reklam engelleyiciyle gelmesi, bazi Google izleyicilerini kaldirmasi ve varsayilan parmak izi korumasi sunmasi disinda bir ozelligi yok. Chromium guncellemelerinin cogunu aliyor almak zorunda. Kendi basina tarayiciyi gelistirebilecek insan ve ekonomik gucu yok.

Biliyorum dostum hepsini biliyorum. Brave varsayilan reklam engelleyiciyle gelmesi, bazi Google izleyicilerini kaldirmasi ve varsayilan parmak izi korumasi sunmasi disinda bir ozelligi yok. Chromium guncellemelerinin cogunu aliyor almak zorunda. Kendi basina tarayiciyi gelistirebilecek insan ve ekonomik gucu yok.
Güvenlik güncellemeleri konusunda bir şey diyemem ama özellik konusunda aynı fikirde olduğumu söyleyemem. En basitinden Brave'de de sekme grupları özelliği olmasına rağmen tarayıcı menüsüne sekme gruplarını getirmedi. Halbuki Chrome'un tarayıcı menüsünde sekme grupları mevcut. 🙂

Güvenlik güncellemeleri konusunda bir şey diyemem ama özellik konusunda aynı fikirde olduğumu söyleyemem ki zaten konuyu tarayıcının güvenliğini konuşmak için açmadım. En basitinden Brave'de de sekme grupları özelliği olmasına rağmen tarayıcı menüsüne sekme gruplarını getirmedi. Halbuki Chrome'da tarayıcı menüsünde sekme grupları mevcut. 🙂

"Bugün internette gezerken 4 haftada 1 güncelleme alan Chrome'un artık 2 haftada 1 güncelleme alacağını gördüm ve esas Chrome'a geçme sebebim bu olabilir diye düşündüm" bunu yazmışsın. Ben de sana diyorum ki her güncelleme özellik güncellemesi değil. Güvenlik yamalarının tamamını alıyor zaten. Özellik güncellemelerinin de çoğunu alıyor. Özelleştirmeye bu kadar meraklıysan Vivaldi'ye bak.

"Bugün internette gezerken 4 haftada 1 güncelleme alan Chrome'un artık 2 haftada 1 güncelleme alacağını gördüm ve esas Chrome'a geçme sebebim bu olabilir diye düşündüm" bunu yazmışsın. Ben de sana diyorum ki her güncelleme özellik güncellemesi değil. Güvenlik yamalarının tamamını alıyor zaten. Özellik güncellemelerinin de çoğunu alıyor. Özelleştirmeye bu kadar meraklıysan Vivaldi'ye bak.

Brave'in önceden getirip Chrome'un sonradan getirmesinden ve Chrome'un getirmesine rağmen Brave'in umursamaması Chrome'u tercih etme sebeplerimden biri oldu. Yani Chrome'un burada özellik güncellemeleri konusunda Brave'den bir adım önde olduğunu düşünüyorum.

Niye 2 haftada 1 güncelleme alması seni daha çok ilgilendiriyor diyorsan da sebebi açıkça basit. Başta bunu düşünmemiştim ama düşünmemi sağladığın için teşekkürler. Güvenlik. Başka tarayıcılar ister Chrome'un tüm güvenlik güncellemelerini alsınlar, ister değiştirsinler, ister hiçbir şey yapmasınlar ama en azından Chrome tarayıcısında güvenlik güncellemelerinin yapıldığından eminim ve gerisiyle ilgilenmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı