Neden çoğu kişi Mert Hoca matematik öneriyor?

Daha fazla  
Konu matematik olunca yorumlarda çok fazla öneren kişi gördüm. Kamp amaçlı biraz TYT'sine bakayım dedim pek zorlanmadan çözülebilecek sorular vardı. Benim gözden kaçırdığım bir şey mi var neden bu kadar çok tutuluyor?

Bir hoca herkese hitap etmeyebilir. Hangisini seviyorsanız, anlatımını iyi buluyorsanız ondan çalışın derslerinizi. Günümüzde bu olay bile sınıflarda gruplaşmaya sebep oluyor gibi hissediyorum.

Rehber matematik zor sorular çözüyor ve anlatımı güzel. Mert hoca daha kolay çözüyor ve çok bir bilgisi olmayan mert hocadan rahat anlıyor.
Valla ben RM TYT kamp izliyorum ama onu da konu(formül) tekrarı için izliyorum. Bu kadar çok Mert Hoca görünce bir sorgulayasım geldi.

Bir hoca herkese hitap etmeyebilir. Hangisini seviyorsanız, anlatımını iyi buluyorsanız ondan çalışın derslerinizi. Günümüzde bu olay bile sınıflarda gruplaşmaya sebep oluyor gibi hissediyorum.
2 tarafı da denemek çok zaman çalar diye düşünüyorum. Mert Hocanın her videosu 1 saat ve her konu 3 4 parça halinde.

Başlangıç seviyesi matematikte son derece iyi ancak ileri düzeyde maalesef çözdüğü problemler yetersiz kalıyor.

Sana kalmış. Ben rehber matematiği daha çok beğeniyorum. Rehber matematikle devam et o zaman.

Rehber matematik az soru çözüyor ama konu anlatımı iyi, şahsen ben de TYT kampını şuanda takip ediyorum. Fakat soru çözümü az olduğu için genelde insanlar soru tiplerini öğrenmek için Mert Hoca öneriyor. (Çoğu kişi de Mert hocanın çok fazla soru çözmesinden şikayetçi zaten bunu video sürelerine bakarak anlayabilirsiniz) Aslında haklılar çünkü konu anlatım izlemek zaman kaybı onun yerine soru çözerek pekiştirmek çok daha iyi. O yüzden Mert Hoca daha iyi.

Mert Hoca ile Rehber Matematik arasında öyle çok bir fark yok aslında. Hitap ettikleri kitleler hemen hemen aynı zaten.

Rehber Matematik konu anlatımında ve çözümü aktarmada daha iyi denilebilir. Videoda genelde neredeyse her soru tipinden 1 soruya yer verdiği için genelde soru bakımından yetersiz sanılır ancak olabildiğince çok soru tipine yer verir o da.

Mert Hoca konu anlatımında soru çözerek ilerlemeyi tercih eder. Tüm soru tiplerini olabildiğince çok soruyla gösterir. Ha, bir de Patron Bebekler Rehber Matematik'in arada yaptığı esprileri kendilerine uygun bulmadıkları için Mert Hoca'yı yere göğe sığdıramazlar ancak Mert Hoca da aynısını yapınca bebeklikten vazgeçip anne karnına dönüp yeniden doğmayı beklerler.

Yani iki tarafın da birazcık "benim takip ettiğim daha iyi" düşüncesine sahip olduğu göz önüne alınırsa, milletin ne dediğine bakmaktasa kendin için uygun olandan devam etmen daha mantıklı olacaktır. Başarılı olanın her yaptığı taklit edildiğinde başarılı olunsaydı, başarısız insan olmazdı.

Son düzenleme:
Ben mert hocadan çalışıyorum özetlemek gerekirse her soru tipini çözüyor ve sadece test videolarıyla birlikte konuyu izlemek aaa ben bu konuyu biliyorum demeye yetiyor çoğu zaman (tabi ek testte çözmek lazım temel ve orta için söylüyorum.).-leri :bazen çok boş yapıyor 10x saniye atla.

Hocam bu sene takip etmesemde geçen 2 sene hatırladığım kadarıyla rehber matematik daha yüzeysel anlatıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…