Neden firmalar inatla Apple gibi davranıyor?

Makaleler
5
Hala anlayamadım. Çentik koyar Apple diğerleri de çentik koyar. Şimdi de adaptör meselesi. Arkadaş nedir bu Apple'ın özelliği?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu mesele böyle olmasa o zaman ilk kim telefonu bulduysa ilk o üretsin öyle bir şey olmaz farklı markalar olmazdı her şeyin sabit bir markası olurdu.

Kimse kimse gibi davranmıyor. Bir tüketici bir ürünü beğendiyse, beğenilen ürünün piyasada çoğalması normaldir. Apple yaptı diye olmaz bu. Apple'ın tüm dünyaya sattığı ürünlerde kullandığı teknolojilerin taklitlerinin veya benzerlerinin yapılması, yarın bir gün Samsung'un veya Xiaomi'nin yapacağı yenilikleri Apple'ın da kullanmasından farklı değildir. Tüketici bir toplumuz, tüm dünya öyle. Yeniliği ilk bulanın kazandığı bir zamanda da yaşamıyoruz. Apple yeniliği ilk bulan olsun, alacak paramız olmazsa gidip başka üreticilerde o seçeneği ararız. Onu satın alırız. Üreticiler tam olarak bu durumu değerlendiriyor.

Bugün Apple'ın veya bir başka markanın yaptığı yeniliği diğer üreticiler yapmıyor olsaydı hepimiz Apple ürünleri alabilmek için para biriktirmeye başlamıştık bile. Üstüne üstlük talep gören ürünün fiyatı da artacağı için her türlü zarara girmiş olurduk. Üreticilerin birbirlerine benzemeleri veya rekabet içinde olmasından daha hayırlı bir şey yoktur tüketici bir toplum için.

Çünkü genel müşterinin gözünde Apple çok iyi ve harika bir firma. Diğer firmalar da müşterilere yaranmak için bunu yapıyor. Benim düşüncem böyle.

Mantıklı bir düşünce hocam. Bunu okuduktan sonra YouTube'da izlediğim bir röportaj aklıma geldi. Kadın, insanlara hangi telefonu kullandıklarını ve istedikleri telefonu sormuştu. Birisi 2 senedir iPhone kullanıyorum Apple'a geçmeyi düşünüyorum demişti çok gülmüştüm. Belki alakasız ama aklıma geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…